Shunske Sato (viool) en Diego Ares (klavecimbel) spelen Bach

0

Het zondagmiddagconcert dat op 15 maart plaatsvindt in de in de Dorpskerk van Bloemendaal staat helemaal in het teken van Johan Sebastiaan Bach.

Anno 2020 wordt met argusogen gekeken naar hergebruik van bestaand materiaal. Maar eeuwen geleden beschouwde men bewerkingen en citaten als slimme recycling en zelfs als eerbetoon. De Japanse Shunske Sato (viool) en de Spaanse Diego Ares (klavecimbel) spelen van Bach een herwerkt trio, een getransformeerde sonate en een mysterieuze fuga naast arrangementen van eigen hand.

Shunske Sato is sinds 2018 artistiek leider en concertmeester van de Nederlandse Bachvereniging. Ook is hij concertmeester van Concerto Köln. In 2010 won hij de publieksprijs én de tweede prijs van het Johann Sebastian Bach Concours in Leipzig. Hij soleerde over heel de wereld bij diverse beroemde orkesten. Shunske Sato wordt op klavecimbel begeleidt door Diego Ares. Hij heeft een reputatie opgebouwd als Bach vertolker.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Bach Vereniging en de Organisatie Oude Muziek. De kaartverkoop gaat via Organisatie Oude Muziek.

Info
Datum: zondag 15 maart 2020
Aanvang: 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur)
Adres: Kerkplein 1, Bloemendaal
Prijzen : € 25, CJP/Student € 10 (exclusief transactiekosten)
Verkoop: www.oudemuziek.nl

Advertentie