Expositie ‘Beyond this World’ in Galerie Bakenes

Opening zondag 15 maart 16.00 uur door Sjoerd Andela, stadsecoloog Haarlem

0

Van zaterdag 14 maart t/m zondag 5 april exposeren in Galerie Bakenes in Haarlem de kunstenaars Karen Winnubst (fotografie) en Heidi Wallheimer (brons).

De tentoonstelling ‘Beyond this World’ staat in het teken van wat wij als mens wel en niet waarnemen van het leven en de natuur om ons heen, en wat zich afspeelt ten gevolge van klimaatverandering en menselijk handelen.

Annemarie van Doorn, eigenaresse van Galerie Bakenes, heeft beide kunstenaars gevraagd werk te laten zien waarmee de kijker van de tentoonstelling uitgedaagd wordt om stil te staan bij de schoonheid en sereniteit van de natuur. Maar ook bij haar kwetsbaarheid.

Wanneer we echt goed kijken en waarnemen is er zoveel schoonheid om ons heen te zien en te ervaren. De natuur biedt ons rust en verstilling, en geeft ons het gevoel een onderdeel te zijn van iets groters. Tegelijkertijd ervaren we ook de grilligheid van de natuur, en zien we in toenemende mate de gevolgen van klimaatverandering waardoor insecten uitsterven en ecosystemen veranderen.

De tentoonstelling ‘Beyond this World’ vindt plaats in het kader van De Groene Eeuw, het jaarthema van Galerie Bakenes.

Info
Adres: Galerie Bakenes, Bakenessergracht 70, 2011 JX Haarlem
Openingstijden: Zaterdag & Zondag 13.00-18.00 uur

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)