De Buitendienst gaat het coronavirus te lijf

0

De meeste kinderen zitten nu thuis vanwege COVID-19, een nieuw virus waar we nog niet alles van weten. In Het coronavirus te lijf van De Buitendienst vertellen presentatoren Matthijs en Sosha meer over dit onbekende virus. Ze leggen op speelse wijze uit wat er gebeurt in je lijf als je het virus krijgt, hoe mondkapjes werken en waarom dit virus anders is dan andere griepvirussen.

Sosha en Matthijs trekken alles uit de kast om uit te zoeken hoe het coranavirus werkt. Ze doen een niestest om te ontdekken hoe het virus zich verspreidt. Sosha laat haar collectie mondkapjes zien, maar hoe werken ze eigenlijk? Matthijs verkleedt zich als virus en Sosha als cel om te laten zien hoe een virus het lichaam binnendringt. En in een doolhof leggen ze uit wat je immuunsysteem is, hoe je weer beter kunt worden en wat het coranavirus anders maakt dan een normaal griepvirus.

Deze aflevering is al eerder uitgezonden. Wil je niet wachten tot morgen? Bekijk hem alvast op zapp.nl/debuitendienst.

Info
Wat het coronavirus in ons lichaam doet, op speelse wijze uitgelegd.
Uitzending: vrijdag 20 maart om 17:55 uur op NPO Zapp en reeds te zien op zapp.nl/debuitendienst.