De Bibliotheek Zuid-Kennemerland online

Lezen, kijken, luisteren én leren

0

Alle vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland zijn in ieder geval t/m 19 mei gesloten voor publiek om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De Bibliotheek is echter volop actief achter de schermen om iedereen voor de schermen van hun pc, laptop, e-reader, tablet of smartphone van dienst te zijn. Wat heeft de online Bibliotheek voor jou?

Aanbod voor iedereen (kinderen en volwassenen)

Gratis e-books
Als Bibliotheeklid heb je 24/7 gratis toegang tot ruim 28.000 e-books. Je vindt er van alles. Van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot e-books voor jongeren. Van voorleesboeken voor peuters tot thrillers voor young adults.

Je kunt 10 e-books tegelijkertijd lenen voor steeds 3 weken. Alle e-books zijn onbeperkt beschikbaar en na download zonder internetverbinding te lezen. Een e-book is dus nooit uitgeleend. Elke maand vernieuwen we het aanbod met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven.

Vandaag lid worden, direct online lenen
Lid worden kan direct online. Je ontvangt je lenersnummer per e-mail en kunt daarna gelijk gebruikmaken van onze collectie e-books, luisterboeken, digitale kranten en andere onlinediensten. Voor kinderen tot 18 jaar is dit het gratis Jeugd Basisabonnement. Volwassenen kunnen voor € 4,60 per maand gebruikmaken van het Volwassenen Proefabonnement.

De ThuisBieb is een app met 100 e-books voor kinderen en volwassenen. Er is van alles wat: spanning, chicklit, sport en romantiek. Deze e-books zijn gratis te lezen via je telefoon of tablet, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Luisterboeken
Bibliotheekleden kunnen altijd en overal op hun telefoon of tablet luisteren naar meer dan 4.000 boeken met de LuisterBieb-app! Als niet-lid van de Bibliotheek kun je gratis naar een aantal luisterboeken luisteren.

Podcast
Luister ook eens naar de BibliotheekCast, de podcast van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Er zijn allerlei afleveringen over voorlezen, leesplezier, laaggeletterdheid, nepnieuws en veilig online gaan.

Online leren met de Bibliotheek
Naast de e-books en luisterboeken heeft de Bibliotheek ook leerprogramma’s waar je gratis gebruik van kunt maken als je lid bent van de Bibliotheek.

Aanbod specifiek voor kinderen

Voorleesfilmpjes in de Voorleeshoek
Kinderen van 0 tot 10 jaar kunnen genieten van de leukste verhalen. Elk verhaaltje wordt door iemand voorgelezen, afgewisseld met een afbeelding uit het boek.

Digitale prentenboeken bekijken met Bereslim
Bereslim word je door het kijken naar digitale prentenboeken, met bewegende beelden en het juiste geluid! Daardoor kunnen de peuters de nieuwe woorden en begrippen veel beter onthouden.

Junior Einstein
Junior Einstein is een online leeromgeving voor kinderen op de basisschool. Kinderen kunnen onbeperkt voor alle vakken oefenen, zoals rekenen, topografie, begrijpend lezen en de tafels. Junior Einstein is gratis voor Bibliotheekleden.

Vragen?
Op de website www.bibliotheekzuidkennemerland.nl vind je alle informatie. Ook kun je je vraag stellen via marcom@bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)