Landschap Noord-Holland en speeltuin Linnaeushof openen nieuw ‘Avonturenpad’

0

Op donderdag 2 juli openden Ernest Briët van Landschap Noord-Holland, Cok Milatz en Bennie Broek van speeltuin Linnaeushof officieel een nieuw Avonturenpad in Bennebroek. Met dit uitdagende en educatieve pad in natuurgebied de Overplaats kunnen kinderen op een speelse manier kennismaken met de natuur.

Bezoekers van Linnaeushof die vanaf de parkeerplaats richting de speeltuinentree lopen kunnen vanaf nu kiezen uit twee mogelijkheden. De kortste route naar de speeltuin, of het nieuwe Avonturenpad. Als de kinderen goed om zich heen kijken, kunnen ze langs het Avonturenpad acht verschillende ‘dieren’ vinden die in het bos leven, zoals een ree, eekhoorn, pad en bosuil. Hiermee worden kinderen uitgedaagd om goed te zoeken, want het ene dier kruipt over de grond en het andere zit hoog in de bomen. En wie geluk heeft, komt misschien wel één of meerdere dieren in het ècht tegen. Financiële ondersteuning kreeg het project van Stichting de Versterking.

Het Landschap en de grootste speeltuin van Europa sloegen de handen ineen om samen dit Avonturenpad te realiseren. Beide partijen hopen hiermee kinderen en ouders enthousiast te maken voor al het moois en verrassends dat de natuur te bieden heeft. De Overplaats is een interessant loofbos rond een fraaie vijver. In het voorjaar kun je er volop genieten van bloeiende stinsenplanten en in het najaar groeien er veel paddenstoelen. Het is er rijk aan vogels. De Overplaats is een deel van het landgoed Hartenkamp, waar ooit de beroemde geleerde Linnaeus planten bestudeerde.

Het ligt op een strandwal met gazons en opvallend veel hoogteverschillen. De bomen zijn er oud en eerbiedwaardig.

Meer informatie: www.landschapnoordholland.nl en www.linnaeushof.nl.

Advertentie