Volop theater, film en dans in speciale openingsmaand september

0

Geen regulier openingsweekend maar een hele maand dit jaar om de opening van het nieuwe cultuurseizoen te vieren. Een volgepakt programma met voor elk wat wils aan theater, dans, film, talkshows en feest op de 1,5 meter. Zo kunnen we samen met makers en bezoekers weer nieuwe toekomsten gaan verbeelden. Van grote namen tot jong talent; eindelijk is er weer een verscheidenheid aan theater en film te zien in het hart van Haarlem! De kaartverkoop voor de hele maand september is vanaf heden gestart op www.toneelschuur.nl.

Binnen de 1,5 meter uitdagingen ben ik trots dat we een maand met heel sterk aanbod kunnen presenteren dat zich verhoudt tot de veranderende wereld; film, theater, dans dat bevraagt, troost en ontroerd, of je nou 8 bent of 88. Een ode aan de verscheidenheid. We hopen u weer allemaal te verwelkomen.” Marelie van Rongen (Algemeen Directeur).

De eerste weken van september staan twee theaterbewerkingen van de boeken van Éduard Louis centraal; de theaterhit van afgelopen seizoen ‘Weg met Eddy Bellegueule’ in regie van Eline Arbo uit de eigen Haarlemse stal van Toneelschuur Producties. Gevolgd door topacteur Hans Kesting die ‘Wie heeft mijn vader vermoord’ speelt in regie van Ivo van Hove / ITA. Ook ’Aardappelbloed’ van Emma Lesuis, een parel van een vertelling uit het Oerolprogramma van 2019, mag je niet missen. Evenals de rauwe performance ‘Jezebel’ van Cherish Menzo/Frascati.

Qua Film verwachten we in september veel mooie nieuwe releases. De film ´Paradise Drifters´ van opkomend regisseur Mees Peijnenburg komt terug met contextprogramma; een rauwe roadmovie over de zoektocht naar geld en nieuwe kansen, waarin het gemis van verbinding en geborgenheid van de drie jongeren het hardste binnenkomt. Docu op zondag presenteert de winnaar van de beste Nederlandse documentaire op het IDFA 2019, ´Sidik en de Panter´ in speciale vertoning met aanwezigheid van regisseur Reber Dosky.

In het weekend van 12 en 13 september staat de Schuur het teken van jeugd/familie aanbod vanaf 3 jaar en eet je crêpes- maar –dan- een –beetje- anders op ons speciale weekendterras.

Van 16 t/m 19 september ligt de focus op dans met ‘Sweet like a chocolate’ van ICK Amsterdam en een heuse ‘double bill’; twee dansvoorstellingen ‘Ta(m)bu’ en ‘#29828993’ in één kaartje door de zeer beloftevolle dansmakers Junadry Leocaria en Sherise Strang.

Nieuw zijn de Loading Dock Sessions; op vrijdag 4, 11 en 18 september kan je vanaf 20.45 – zonder kaartje – je komen opladen of juist ontladen op ons 1,5 meter garage-terras met buitenbar voor een programma met gesprek, muziek en woordkunst onder leiding van Nita Kersten en Mike van Wetten. Zij ontvangen diverse gasten die verandering agenderen. Waaronder makers uit het Toneel- en Filmschuur programma van de toekomst.

Seizoen 2020-2021
Dit keer heeft de Schuur voor het eerst geen presentatie van het volledige seizoen in één keer. Het programma voor de maanden oktober, november en december 2020 wordt vanaf half augustus bekend gemaakt. Bezoekers kunnen zich via de website inschrijven voor de nieuwsbrief waardoor ze op de hoogte worden gehouden van het actuele programma.

Kaartverkoop
Kaarten kopen voor de voorstellingen in de openingsmaand september kan vanaf donderdag 2 juli via www.toneelschuur.nl of telefonisch via 023-5173910 (dagelijks van 10:45 uur tot 21:00 uur).

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)