Verbod op geluidsinstallaties Bloemendaal verlengd en uitgebreid met Zandvoort

0

De maatregel in de Noodverordening om te kunnen optreden tegen mensen die een geluidsinstallatie meebrengen naar een recreatiegebied en afgelopen zondag van toepassing werd verklaard op het strand van Bloemendaal, is verlengd tot 1 oktober aanstaande. In dit zogeheten aanwijsbesluit is nu ook het strand van Zandvoort opgenomen.

In nauwe samenwerking zullen politie en handhavers van de gemeenten Bloemendaal en Zandvoort optreden tegen mensen die een geluidsinstallatie bij zich hebben op het strand, de Zeeweg, de Boulevard Barnaart, Boulevard de Favauge en de Boulevard Paulus Loot in Bloemendaal en Zandvoort. Het nieuwe aanwijsbesluit biedt tevens de mogelijkheid deze apparatuur ter plekke in beslag te nemen. Ook de zee ter hoogte van de stranden van Bloemendaal en Zandvoort is als gebied aangewezen, zodat kan worden opgetreden als vanaf bootjes voor de kust luide muziek wordt afgespeeld.

Veiligheidsregio Kennemerland wil hiermee kunnen optreden tegen spontane feestjes, waarvoor de stranden van Bloemendaal en Zandvoort geliefde locaties zijn. Dat wordt niet wenselijk geacht, omdat in dergelijke situaties de mensen nauwelijks meer op 1,5 meter afstand van elkaar blijven en daarmee het risico op coronabesmetting wordt vergroot. Aangezien het weer in de maand september nog vaak zomers kan zijn, geldt het aanwijsbesluit tot 1 oktober aanstaande.

Het nieuwe aanwijsbesluit kan worden gedownload op VRK.nl.

Advertentie