Dudok Quartet Amsterdam opent concertseizoen

0

Het Dudok Quartet Amsterdam opent op zondag 27 september het nieuwe concertseizoen van Muzenforum in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Dit spannende strijkkwartet speelt een programma met muziek van Gabrieli, Palestrina, Schütz, Bach en Brahms.

Het Dudok Quartet Amsterdam is uitgegroeid tot een van de belangrijkste Nederlandse strijkkwartetten. Ook internationaal gooit het viertal hoge ogen door hun originele programmering en bevlogen spel. Het programma omvat werken van Gabrieli, Palestrina, Schütz, Bach en Brahms.

Het strijkkwartet bestaat uit de violisten Judith van Driel en Marleen Wester, altviolist Marie-Louise de Jong en cellist David Faber. Voor het Dudok Quartet bestaat er geen oude of nieuwe muziek: alle muziek is van nu. Het kwartet speelt muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. Inmiddels is hun naam niet alleen in Nederland, maar ook verder in Europa en de Verenigde Staten gevestigd. Het kwartet won meerdere prijzen op nationale en internationale muziekwedstrijden. De cd’s van het kwartet krijgen veel waardering.

In verband met de geldende coronamaatregelen is het aantal bezoekers beperkt. Om toch zoveel mogelijk bezoekers van het concert te laten genieten wordt het concert twee maal uitgevoerd. Het concert start om 10.30 uur en om 12.30 uur. Er kunnen alleen online kaarten worden gekocht voor dit concert via de website van Muzenforum (www.muzenforum.nl). Daar vindt u ook het complete concertprogramma voor seizoen 2020-2021.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht klassieke concerten die worden gegeven in het gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen.

Info
Datum: Zondag 27 september 2020
Aanvang: 10.30 uur en 12.30 uur (zaal open 20 minuten voor aanvang)
Adres: Bloemendaalseweg 158, 2051 GJ Bloemendaal
Entree: Toegangsprijs € 24,- , Jongeren tot 26 jaar € 12,-
Kaarten: Online www.muzenforum.nl

- Advertentie -
Vorig artikelBeeldmacht – Kunst van kritiek in tijden van TikTok
Volgend artikelLeerlingen van basisscholen De Wilgenhoek, de Hildebrandschool en de ML Kingschool uit Haarlem zoeken “verborgen schat”
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.