HAARLEM CLEANUP DAY voor KIDS bij BUUV en het Vrijwilligerscentrum Haarlem & Omgeving

0

Op 18 september 2021 is het World Cleanup Day, een wereldwijde opruimactie. Ook Haarlem sluit aan bij dit initiatief met de HAARLEM Cleanup Day 2021. Tijdens deze interactieve dag worden er door de hele stad workshops, cleanups, presentaties, kinderactiviteiten en een live talkshow georganiseerd. Voor alle Haarlemse kids die een steentje willen bijdragen aan een schone stad is er onder de gezellige buitenluifel bij BUUV en VWC een speciaal programma voor kids bedacht waarin plezier maken, afval verzamelen én creatief bezig zijn centraal staan.

Go-Kids Haarlem organiseert samen met Monkabox Haarlem een ‘Kids Cleanup Wedstrijd’, waarbij Go-Kids Haarlem vanaf de locatie bij BUUV en VWC 3x met maximaal 10 kinderen een route door de stad loopt om zwerfafval te verzamelen. Het verzamelde afval is punten waard en het winnende team ontvangt een mooi pakket aan duurzame prijzen.

Perfect Earth organiseert 3 leuke workshops ‘Striptekenen’, door striptekenaar Bart den Heeten. De kinderen krijgen de basisprincipes van striptekenen uitgelegd en kunnen lekker zelf aan de slag met hun eigen stripfiguur.

Ook Koos de Koala komt even langs bij BUUV en VWC. De kinderen kunnen met Koos het AR Zwerfafval spelen en lekker naar de Koos & Moos-serie op een televisiescherm kijken.

Er is limonade en een koekje voor de deelnemers 🙂

Er wordt deze dag gewerkt met een donatiesysteem: alle activiteiten zijn gratis maar er wordt aan de deelnemers van de activiteiten gevraagd een donatie naar draagkracht te doen. Dit kan via een QR-code die bij alle workshops en activiteiten uit te lezen is. Het totaalbedrag van alle donaties wordt aan het einde van de dag bekend gemaakt. Het gedoneerde geld wordt verdeeld onder deelnemende Lokale Helden van Haarlem, het Duurzaam Haarlem Collectief. En wordt vervolgens ingezet om hun activiteiten te kunnen ontplooien en Haarlem verder te verduurzamen.

Inschrijven voor de Kidsactiviteiten kan bij www.earthlabel.org.

Er wordt rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen van het RIVM.

Datum HAARLEM CLEANUP DAY voor KIDS: zaterdag 18 september
Locatie: Onder de buitenluifel bij BUUV en VWC, Raaks 36 in Haarlem

Starttijden ‘Kids Cleanup Wedstrijd’: 11:00, 13:00 en 15:00 uur

Starttijden ‘Striptekenen’: 11:00, 13:00 en 15:00 uur

 

 

- Advertentie -
Vorig artikel023jazz.nl, website voor jazz- en bluesconcerten in Haarlem, gelanceerd
Volgend artikelVeilig fietsen met Doortrappen
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.

Geef een reactie