Kennemer Leesclub over De straat van Ann Petry

Donderdag 19 november

0

Donderdag 19 november discussieert de Kennemer Leesclub over De straat van Ann Petry. Een grandioze klassieker over dé thema’s van dit moment: racisme en seksisme. Een boek dat iedereen gelezen móét hebben.

Ann Petry’s roman De straat beschrijft Lutie Johnson, een sinds kort alleenstaande jonge zwarte moeder, die uit alle macht probeert haar zoontje Bub betere kansen in het leven te bieden. Ze betrekt een uitgewoond flatje in 116th Street, een zijstraat in Harlem, dat ze zich als werkende vrouw net kan veroorloven. Dat Lutie toevallig ook beeldschoon is maakt haar situatie ingewikkelder, omdat alle mannen, wit of zwart, uiteindelijk slechts één ding van haar willen.

Donderdag 19 november discussiëren we onder leiding van boekverkoper Casper Schaaf over deze geweldige roman. Vanwege corona nog via Zoom. De Kennemer Leesclub is een zwaan-kleef-aan-leesclub: iedereen kan meedoen en zich per keer inschrijven.

Info
Datum: donderdag 19 november
Tijd: 20:00-21:00 uur
Locatie: thuis, via Zoom
Ticket: €5
Aanmelden: info@kennemerboekhandel.nl / 023-5251944

- Advertentie -