Drankrijder aangehouden na aanrijding

0

Op woensdagmiddag 06-01-2021 heeft de politie een 50-jarige Haarlemmer aangehouden die betrokken was geweest bij een aanrijding op de Rijksstraatweg. De man verkeerde onder invloed van alcohol.

Omstreeks 13.10 uur kreeg de politie melding van een verkeersongeval op de Rijksstraatweg. Ter plaatse bleek dat twee meisjes de weg over hadden willen steken. Bij de stoplichten hadden zij op het knopje gedrukt en gewacht op het groene licht. Toen zij over konden steken was een van hen, een 7-jarig meisje, aangereden door een personenauto.

De bestuurder van de auto was uitgestapt, had even gekeken en was vervolgens weer ingestapt. Hij was niet op de plaats van het ongeval gebleven, maar weggereden zonder zich over het kind te ontfermen of zijn identiteit achter te laten. Het kind werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Op basis van getuigenverklaringen werd een zoektocht gestart naar de auto en de bestuurder. Aanvankelijk werd de auto gevonden in een parkeergarage bij het Soendaplein. De bestuurder was echter vertrokken.

Later op de middag, omstreeks 14.20 uur, zag de politie de auto rijden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij een ademanalyse blies hij maar liefst 1095 ug/l. Dat is bijna vijf maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l.

De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen.

 

- Advertentie -
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)
 
BRONPolitie.nl
Vorig artikelAftrap voor nieuw cultuurplan 2022-2028 Haarlem
Volgend artikelDigitale open dagen in regio Zuid-Kennemerland
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.