Gemeente plaatst groenvlonder in Transvaalbuurt

0

Op woensdagmiddag 7 april plaatste wethouder Michel Rog (Openbare Ruimte) samen met initiatiefnemers een groenvlonder in de Generaal Joubertstraat in de Transvaalbuurt in Noord. Bewoners hadden het verzoek gedaan een parkeerplaats om te vormen tot een groene plek in deze versteende buurt.

Wethouder Rog: ”Met het plaatsen van deze vlonder vol bloeiende planten hebben we een makkelijke en snelle oplossing gevonden om meer groen aan te brengen in de wijken waar door de dichte bebouwing nauwelijks ruimte is voor openbaar groen. Het is een experiment voor drie maanden. Als het een succes blijkt, kunnen we deze oplossing in meer wijken in Haarlem terug gaan zien.

Wijkaanpak Transvaalbuurt
De Generaal Joubertstraat is onderdeel van de wijkaanpak Transvaalbuurt, waar de gemeente met de veiligheidspartners de ondermijning aanpakt: de vermenging van onderwereld met de bovenwereld. De wijkaanpak houdt ook in dat de gemeente met partners en inwoners zorgt dat de wijk weerbaarder wordt. Het uitgangspunt is dat de overheid nadrukkelijk aanwezig is om ongewenst gedrag aan te pakken, maar ook klaarstaat voor inwoners en ondernemers die iets doen voor de leefbaarheid en veiligheid in de wijk.

Eigen initiatief
Een wens van initiatiefnemer Andrea was het omvormen van een parkeerplaats tot groenplek. Met haar buren diende ze dit verzoek in bij de gemeente. De vlonder staat hier drie maanden als tijdelijke “mobiele” groenplek. Bij succes wordt de plek definitief omgezet naar groen. Er zijn de afgelopen tijd meer initiatieven ondersteund door de gemeente. Door de coronacrisis is dit een beetje onopgemerkt gegaan. Daarom krijgt de hele buurt een flyer in de bus om eens een rondje te lopen door de wijk, om ook de andere initiatieven te kunnen zien zoals de muurschildering op de locatie bij de groenvlonder in de Generaal Joubertstraat. In de flyer staat ook hoe inwoners de weg vinden wanneer ze zelf een initiatief willen starten.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelVerbeteren van winkelgebieden en bedrijventerreinen? Vraag subsidie aan bij de provincie Noord-Holland
Volgend artikelAYA-zorg in het Spaarne Gasthuis
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.