Joost van den Bogert pastoraal manager Stem in de Stad

Nieuwe managementstructuur Haarlemse Stichting Stem in de Stad

0

Joost van den Bogert (1993) is sinds maart dit jaar pastoraal manager bij de Haarlemse stichting Stem in de Stad. De functie van pastoraal manager is nieuw bij de stichting. Met de komst van Joost van den Bogert en de opzet van een nieuwe managementstructuur zet Stem in de Stad haar beleid van professionalisering en innovatie voort. Stem in de Stad voert een groot aantal programma’s en projecten uit waarbij ontmoeten & inspireren, ondersteunen & activeren de sleutelwoorden zijn.

De 28-jarige Joost van den Bogert behaalde zijn BA, Theologie en Religiewetenschappen in 2017 aan de Universiteit in Utrecht. Dit jaar hoopt hij zijn MA Theologie en predikantschap te halen aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam. Van den Bogert zal ook voorgaan in verschillende Haarlemse kerkdiensten. Naast zijn studie was hij onder meer werkzaam als onderzoeker & adviseur kerkinnovatie bij de Protestante Kerk Amsterdam. Van den Bogert woont in Amsterdam, is getrouwd en is kersverse vader van Jona.

Van den Bogert gaat zich in Haarlem inzetten om de brede identiteit en christelijke roots van Stem in de Stad eigentijds en verstaanbaar vorm te geven. Samen met zakelijk manager Petra de Vries vormt van den Bogert de dagelijkse leiding van Stem in de Stad.

Stem in de Stad is opgericht door de bevlogen dominee Jurjen Beumer, hij creëerde een bruisende en veilige ontmoetingsplek voor kwetsbare Haarlemmers die het moeilijk hebben en die niet altijd gehoord of gezien worden. Stem in de Stad is al 25 jaar een gastvrije ontmoetingsplek in het hart van de stad die het christelijk oecumenische denken als bron hanteert.

Stem in de Stad voert wekelijks met 12 medewerkers en 200 vrijwilligers een groot aantal projecten uit, variërend van schuldhulpverlening, begeleiding van mensen in psychische nood en hulp voor verslaafden en asielzoekers op hun tocht naar hun nieuwe bestaan. Jaarlijks vinden meer dan 1.000 Haarlemmers de weg naar Stem in de Stad. Zie ook www.stemindestad.nl.

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelOnline presentatie herbruikbare verpakkingen
Volgend artikelProvincie ondersteunt verbetering vakantieparken en campings
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.