Kennemer Jeugd Orkest organiseert audities voor jong talent

0

In de maand juni organiseert het Kennemer Jeugd Orkest audities voor jonge talentvolle muzikanten. Ben je tussen de 13 en 18 jaar en op zoek naar een nieuwe stap in jouw muzikale ontwikkeling, meld je dan aan. Weet je nog niet zeker of het KJO bij jou past, kom dan eens langs bij onze repetities om een keer te luisteren of mee te repeteren. Uiteraard worden zowel bij de audities als bij de repetities de Corona regels in acht genomen.

Het KJO is een jeugdsymfonieorkest dat bestaat uit 50 gevorderde musici in de leeftijd van 14 tot 20 jaar. De repetitie is normaal gesproken elke vrijdagavond in de Remonstrantse kerk in Haarlem. Het KJO geeft twee keer per jaar een concert in Haarlem en neemt daarnaast deel aan verschillende projecten zoals het bevrijdingsconcert in de Haarlemmerhout, het Spaarnestadconcert en een jaarlijkse buitenlandse reis in de meivakantie.

Bijzonder jaar
Het afgelopen jaar heeft het programma er uiteraard anders uitgezien. Live concerten, het repetitieweekend in Zeist en onze jaarlijkse orkestreis konden niet doorgaan. Toch hebben we verschillende mooie online en offline concerten kunnen geven. Zo speelde het KJO tijdens de opening van het nieuwe theaterseizoen in september 2020. In november werd een prachtige opname gemaakt voor de nationale Hannie Schaft herdenking. Op 4 mei organiseerde het Kennemer Jeugd Orkest in samenwerking met Bevrijdingspop het 4 mei Herdenkingsconcert. Naast klassieke stukken begeleide het orkest de bekende Haarlemse formatie Rilan & the Bombardiers.

Vanwege de corona maatregelen repeteert het orkest nog tot juli iedere vrijdag in de prachtige grote zaal van de Philharmonie, zodat we tijdens de repetities voldoende afstand tot elkaar kunnen houden.

Audities
Het KJO kent meerdere auditierondes per jaar. Tijdens de audities kunnen niet alleen nieuwe talenten auditeren, ook kunnen onze eigen leden deze auditieronde gebruiken om een volgende stap te zetten binnen het orkest. Aan het begin van het nieuwe seizoen organiseren we weer een auditieronde. Heb je interesse, meld je dan aan via audities@kennemerjeugdorkest.nl of bel met de dirigent van het orkest, Matthijs Broers: 06-53235018. Kijk voor meer informatie op onze website www.kennemerjeugdorkest.nl.

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelMuurmeesters en Frans Hals Museum starten unieke samenwerking
Volgend artikelStudio Spaarnestad – strips met een loonstrookje
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.