Ontwikkelaar voor Egelantier gevonden

0

De gemeente Haarlem heeft een ontwikkelaar gevonden voor de Egelantier. De verkoopprocedure werd na een korte pauze door corona in september hervat. De gemeente ontving in totaal drie plannen voor het pand uit 1873 in het centrum van de stad. Aan wie de Egelantier wordt gegund en wat de plannen met het pand zijn, moeten nog even geheim blijven.

Het college van burgemeester en wethouders is ontzettend blij met het plan dat is ingediend. Het is een plan waarmee de Egelantier een toegankelijke en aantrekkelijke plek wordt voor alle Haarlemmers en dat past binnen de kaders die vooraf zijn meegegeven door de gemeenteraad. Een aanwinst voor deze prachtige plek in de stad,” zegt Jur Botter, wethouder Vastgoed.

De twee partijen waar de Egelantier niet aan gegund wordt kunnen hier bezwaar tegen maken tot 8 juni 2021. Wanneer de beroep- bezwaarperiode is afgerond kan de gemeente bekend maken wie de Egelantier gaat ontwikkelen en hoe het eruit komt te zien.

Voor het gebied Vijfhoek/Heiliglanden – de Kamp is op 14 juni 2018 door de gemeenteraad een nieuw bestemmingsplan vastgesteld. Met dit bestemmingsplan wordt het beschermde stadsgezicht behouden en versterkt. De ontwikkeling van De Egelantier past in het bestemmingsplan.

Eisen die vooraf door de gemeenteraad werden meegegeven aan de koper zijn onder andere dat de koper enkele stadswoningen voor de doelgroepen starters, jongeren en ouderen op het terrein van de Egelantier bouwt. Een andere voorwaarde is om een deel van de Egelantier in te richten als hotel en dat het plan ruimte biedt voor culturele en maatschappelijke voorzieningen.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelNL-Alert testbericht op maandag 7 juni in Noord-Holland. Ontvang jij ‘m ook?
Volgend artikelOmgevingsvisie Haarlem 2045
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.