Maak kennis met het vernieuwde Broederhuis

Een plek voor en door de buurt

0

We maken van het Broederhuis een plek waar iedereen welkom is. Een plek waar je kunt sporten, een kop koffie drinken, een hapje eten, buurtgenoten ontmoeten, terecht kunt voor vragen, ondersteuning en hulp en een plek voor activiteiten in de wijk. Kortom, een plek voor en door de buurt.

We lieten een korte film maken (zie hierboven), om ook nu in tijden van corona te laten zien wat de plannen zijn.

Sportcentrum De Hagedis (www.sportcentrumdehagedis.nl) opende 1 september haar deuren in het Broederhuis. Hiervoor zat de kleinschalige, sociale sportschool van Ecosol Effect in De Hagestraat. De corona-maatregelen zorgen er voor dat het Broederhuis in beperkte mate open is. Wat kan nu wel: men is welkom om te komen sporten bij De Hagedis (vanwege corona, nu op afspraak). Bij het Sociaal Wijkteam kunnen vragen gesteld worden voor hulp en ondersteuning, net als bij de Wijkraad en de Wijkfabriek. En kinderen uit de buurt gaan natuurlijk nog steeds naar Peuteropvang Nagtzaamstraat van HERO kindercentra. Maaltijden en andere grotere activiteiten zijn op dit moment nog niet mogelijk.

 

In de tussentijd zitten we niet stil. Er moet nog verbouwd worden (douches en kleedkamers) en we willen van de centrale hal een mooie ontmoetingsplek voor buurtbewoners maken. Wanneer het weer mogelijk is, kunnen er ontmoetingsactiviteiten, koffie inloop, lunch en/of eetgroepen worden georganiseerd.

Heb je een idee voor het Broederhuis? Geïnteresseerd in de mogelijkheden, wil je een rondleiding? Heb je een (buurt) initiatief, tips of suggesties? Je kan contact opnemen per mail info@broederhuishaarlem.nl Of loop een keertje binnen. Volg de ontwikkelingen ook op Facebook, waar ook het filmpje over het nieuwe Broederhuis staat.

- Advertentie -