Protestmars tegen coronamaatregelen in Haarlem

0

Actiegroep Nederland in Verzet heeft zondag 6 juni met ongeveer 425 deelnemers een protestmars door Haarlem gelopen. De demonstranten wilden met ‘The Walk of Freedom’ hun standpunt tegen onder meer de coronamaatregelen duidelijk maken.

Verzameld werd bij het Pannenkoekenparadijs aan het Fuiklaantje in het Reinaldapark. De mars begon om 13.00 uur vanuit het Reinaldapark en ging via Schipholweg, Buitenrustburg, Buitenrustlaan, Paviljoenslaan langs Provinciehuis, Dreef, Houtplein, Gasthuissingel, Kampersingel, Lange(verfroller)brug, Antoniestraat, Schalkwijkerbrug, Zomervaart, Prins Bernhardlaan naar het eindpunt in het Reinaldapark.

Langs de route was erg veel toezicht vanuit politiebusjes, politie op motoren en fietsen en een legertje aan beveiligers en verkeersregelaars. Er klonk onderweg op verschillende afstanden in de lange stoet gezellige versterkte muziek en er waren veel gele paraplu’s met ludieke teksten te zien. Op de Zomervaart kregen de actievoerders nog even “Oranje kriebels” en ging men van “naar links en naar rechts en van rechts naar links”. De protestmars was gezellig en is rustig onder het genot van een heerlijk zonnetje gelopen.

Een reportage van Foto Ad Schaap.


 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelSchalkwijk & Haarlem-Oost op de kaart
Volgend artikelMeer mannen in Noord-Holland nodig voor stamceldonatie om meer levens te kunnen redden
Freelance Fotograaf & Journalist lokale media.