Schalkwijk & Haarlem-Oost op de kaart

Programma Dag van de Architectuur - zaterdag 19 juni 2021

0

Elk jaar organiseert het ABC Architectuurcentrum voor Haarlem en de regio activiteiten in het kader van de landelijke Dag van de Architectuur. En net als vorig jaar is het gelukt een interessant en gevarieerd corona-proof programma te maken. Met als thema architectuur/klimaat dagen we je uit om op zaterdag 19 juni een keur aan uiteenlopende projecten te ‘bezoeken’ in Haarlem Oost en in het bijzonder in Haarlem Schalkwijk. Want daar wordt nu al veel gebouwd maar daar gaat nog veel meer gebeuren.

We laten je plannen zien, maar ook gebouwen in de steigers en gloednieuwe, net opgeleverde projecten. Daarbij hebben we oog voor bestaande architectuur, ontmoetingsplekken, voor groen en voor kunst. Kortom, maak kennis met het huidige en toekomstige Schalkwijk en ontdek het architectuurklimaat van dit Haarlemse stadsdeel!

Op de Dag van de Architectuur kun je vanaf ’s ochtends 10.00 uur tot ’s avonds laat via diverse routes lopend of fietsend langs bijzondere en interessante locaties. Het enige dat je daarbij nodig hebt is je smartphone met een geïnstalleerde QR-code-app. Want ook dit jaar kun je de geselecteerde projecten niet écht bezoeken maar ga je er langs met je smartphone. Ter plekke tref je borden aan met informatie op posters én met QR-codes! Wanneer je die QR-codes scant, krijg je uit de hand gemaakte filmpjes te zien met presentaties die betrokkenen, zoals de architect, ontwikkelaar, bouwer, bewoners en opdrachtgever, hebben gemaakt. TIP: vergeet je oortjes niet!

In de programmafolder die vanaf 9 juni is op te halen is bij het ABC staan alle, méér dan 30 (!), locaties (!) aangegeven. In de folder staat ook een QR-code die verwijst naar de googlemap-kaart waarop ook alle locaties met extra informatie te vinden zijn. Op de site van het ABC www.architectuurhaarlem.nl vind je eventuele laatste info zoals wijzigingen en aanvullingen.

Info
ABC Architectuurcentrum Haarlem Groot Heiligland 47 – 2011 EP Haarlem
Tel. +31 (0)23 534 05 84
www.architectuurhaarlem.nl
nb. het ABC is op maandagen gesloten

 

 

- Advertentie -