Crowdfunding Gerrit van Dijk Hommage een succes

0

In september vorig jaar startte de crowdfunding voor het multimediale project ‘Gerrit van Dijk, een hommage’ naar het initiatief van vrienden Jacques Overtoom en Gonda Koster in samenwerking met 37PK, Platform voor Kunsten. Met in totaal 219 donateurs die met hun donatie lid zijn geworden van het illustere Gerrit Genootschap is het gelukt om ruim over het streefbedrag 10.360 euro op te halen voor een hommage aan een iconische Haarlemse kunstenaar en animator.

Met deze succesvolle crowdfunding is het mogelijk om een grote overzichtstentoonstelling bij 37PK te realiseren waarin voor de eerste keer het complete werk van Van Dijk in onderlinge samenhang te zien zal zijn. Zijn animatiefilms, tekeningen en ander bijzonder archiefmateriaal zullen te zien zijn vanaf 22 maart tot en met 17 mei in 37PK in Haarlem.

Daarnaast wordt er een rijk geïllustreerd boek gepubliceerd met veelzijdige bijdragen van onder meer oud-burgemeester Jaap Pop, collega kunstenaar Piet Zwaanswijk, echtgenote Cilia van Dijk, filmjournalist Henk Maurits, leerling Frodo Kuyper en kleinzoon Sem Anne van Dijk. Tenslotte gaat de documentaire ‘Ik tel mijn tekeningen’ (Pieter van Huystee Film) van Emma Westermann op zaterdag 4 april in première bij de Toneelschuur in Haarlem op zaterdag 4 april. De documentaire bevat unieke beeldmateriaal en opnames van Gerrit van Dijk die Westermann gedurende het laatste halfjaar van zijn leven maakte. Al deze uitingen schetsen gezamenlijk een beeld van Gerrit van Dijk, de eigenzinnige, betrokken, tegendraadse, humoristische, multi-getalenteerde dwarsligger.

Wat & wanneer?

  • Tentoonstelling en publicatie Gerrit van Dijk, een hommage – opening zondag 22 maart, 17.00 uur in 37PK, Platform voor Kunsten in Haarlem.
  • Documentaire ‘Ik tel mijn tekeningen’ – première op zaterdag 4 april in de Toneelschuur in Haarlem.

Er kan nog steeds worden bijgedragen aan het project Gerrit van Dijk, een hommage. Deze donaties dragen bij aan de post-productie van de documentaire ‘Ik tel mijn tekeningen’ van Emma Westermann. Mocht u de film willen steunen, neem dan contact op met Gonda Koster: info@gondakoster.nl.

Volg het project Gerrit van Dijk een hommage en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via Facebook en Instagram.

Advertentie