Koel veld voor voetbalvereniging Geel Wit

0

Op zaterdag 4 september opent wethouder Michel Rog (Sport) het klimaatadaptieve sportveld bij voetbalvereniging Geel Wit. Het kunstgrasveld slaat regenwater op dat weer verdampt als het warm is.

De gemeente wil met dit veld een bijdragen aan de verkoeling van de omliggende woonwijk. De club heeft met dit sportveld met waterberging een Haarlemse primeur.

Weg met rubber
Kunstgrasvelden lichten op hittekaarten rood op omdat ze warmte uitstralen. Op een hete dag heb je bij een rubbermat het gevoel dat je gymschoenen wegsmelten. Twee jaar geleden is de gemeente Haarlem al overgestapt van rubbergranulaat naar kurk. Dit vanwege maatschappelijke onrust over de mogelijke schadelijkheid van rubber voor milieu en gezondheid. Mooi bij is dat kurk een stuk koeler is. Met dit veld met waterberging gaat de gemeente nog een stapje verder. Door onder kunstgrasvelden regenwater vast te houden, valt er wellicht nog een slag te slaan.

 

 

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelLancering HRLM Unlocked: gratis, creatieve workshops voor Haarlemse jongeren met artsplosie tot gevolg
Volgend artikelToneelschuur/Filmschuur gaat verder als de Schuur
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.