Van 21 t/m 25 februari kunnen kinderen die in het Haarlemse Schalkwijk wonen aan de slag met de workshop Maak een Supermens, samen met beeldend kunstenaar Aukje Dekker. De workshop is de eerste samenwerking met een lokale organisatie van het project Gezichten van Noord-Holland. De initiators van het project, het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum, stappen hiermee actief de wijk in om samen te werken met en voor nieuwe doelgroepen.

Kinderen vertellen hun verhaal met een kunstwerk
Met het Supermens-kunstwerk vertellen de kinderen hun eigen verhaal. Hoe ziet hun leven in 2022 eruit? Wat zijn hun problemen, vragen en dromen? En hoe verschilt dat verhaal van dat van kinderen van vroeger? Zij doen dit samen met beeldend kunstenaar Aukje Dekker. De kunst die Aukje maakt gaat over de menselijke zoektocht naar waarden, betekenis en authenticiteit. Het samen met kinderen maken van een tijdsdocument past daar goed in. Neide Bastos, oprichter van Kunstnest, over de workshop: “Ik ben enthousiast over deze samenwerking met het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum. Door dit soort activiteiten wordt kunstbeleving voor iedereen toegankelijker.

Tentoonstelling in de bibliotheek en online
In de workshop Maak een Supermens werken ongeveer 15 kinderen tussen de 9 en 12 jaar vijf middagen aan het Supermens-kunstwerk dat in april 2022 in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk tentoongesteld wordt. Het kunstwerk wordt bovendien toegevoegd aan de verzameling ‘nieuwe gezichten’ van het project Gezichten van Noord-Holland en krijgt een plek op de website (www.gvnh.nl) en in de eindtentoonstelling in het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum in 2024.

Nieuwe gezichten
Gezichten van Noord-Holland is een project van het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum waarin historische portretten worden gekoppeld aan hedendaagse nieuwe (groeps)portretten. Op deze manier willen de musea samen met organisaties, kunstenaars en inwoners het heden en het verleden actief met elkaar verbinden en nieuwe gezichten aan de geschiedenis van de regio toevoegen. De workshop ‘Maak een Supermens’ is de eerste van in totaal vijf projecten waarmee het project de provincie in gaat om nieuwe gezichten te verzamelen.

Zie voor meer informatie en aanmelden www.gvnh.nl/maakeensupermens.

 

 

 

- Advertentie -