Spaarnestad Concert op 2 juli op de Bakenessergracht

0

Op zaterdag 2 juli zal het Spaarnestad Concert plaatsvinden op een van de mooiste grachten van Haarlem, de Bakenessergracht. Ook dit jaar zal het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) de bezoekers in vervoering brengen. Gastoptredens zijn er van de Nederlandse sopraan Donij van Doorn, de Haarlemse zangeres Josee Koning en de Haarlemse Opera.

Het hoofdprogramma vangt aan om 20.00 uur voorafgaand door het voorprogramma om 19.30 uur met de finalisten van HIT en Kunstbende. Er zijn kaarten te koop voor sloepen, toegang op de kade is gratis. In de middag is er de Flashmopera, een aantal professionele operazangers komt met een verrassingsoptreden in het centrum van Haarlem. Ook in het avondprogramma zullen zij acte de présence geven.

Kennemer Jeugd Orkest
Het Kennemer Jeugd Orkest is in 1995 ontstaan door een samengaan van het Haarlems Jeugd O kest en het Bloemendaals Jeugd Orkest en vierde in 2015 haar 20-jarig jubileum. Het KJO is een symfonieorkest. In het orkest spelen jonge mensen van 14 tot 21 jaar. Zij krijgen les bij een van de muziekscholen in de regio of van privé-docenten. Onder de bezielende leiding van dirigent Matthijs Broers en repetitoren die hun sporen in de muziek hebben verdiend, werken de orkestleden aan hun techniek, interpretatie en hun persoonlijke stijl. Het KJO vervult een brugfunctie tussen de orkesten en ensembles van de muziekscholen en de amateur- en studentenorkesten.

Donij van Doorn
De Nederlandse sopraan Donij van Doorn studeerde in 2009 met onderscheiding af aan het Conservatorium van Maastricht, waar zij studeerde bij Mya Besselink. Van 2009 – 2011 maakte zij deel uit van het ensemble van de Opera Studio Nederland. Ze volgde privélessen bij Roberta Alexander en Mariëtte Witteveen. In 2011 was zij laureaat bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie. In datzelfde jaar werd haar de Labberté-Hoedemakerprijs voor onderscheidend spel toegekend tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen. Momenteel is Donij van Doorn sopraan bij André Rieu. Haar eerste optreden met André Rieu was tijdens een zangstudie bij Mya Besselink aan het conservatorium in Maastricht. Ze zong in het koor hoog achter het orkest en was overdonderd, een magische ervaring. Na een persoonlijk verzoek van André om in te vallen als soliste, is zij nu vast onderdeel van het orkest en reist ze de hele wereld rond. Heel Europa, Canada, Mexico, Chili, Japan, Australië.

Heel Haarlem Zingt Nijgh: Josee Koning
Het land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen… tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, allemaal met tekst van Lennaert Nijgh. Nederlands grootste tekstdichter schreef echter nog veel meer! Zangeres Josee Koning begeleid door het Kennemer Jeugd Orkest, nemen je mee in de verrassende wereld van Lennaert Nijgh en samen zingt heel Haarlem Nijgh. Lennaert Nijgh (1945-2002) liet een indrukwekkende literaire erfenis na. Josee Koning toert momenteel met Jim de Groot en gasten langs de theaters met ‘Testament – Lennaert Nijgh 75 jaar’.

Josee was 12 jaar getrouwd met Nijgh en kent hem en zijn werk als geen ander. Ze zingt de favoriete teksten, haalt herinneringen op en vertelt over hun speciale band. Josee herdenkt Lennaert op haar eigen wijze, liefdevol en kwetsbaar.

Kaartverkoop
Er mogen maar een beperkt aantal sloepen in de gracht alleen schippers die een entreebewijs via de website theater-haarlem.nl hebben gekocht worden doorgelaten. Er zijn slechts 50 tickets beschikbaar. De prijs voor een sloep is € 75.

Entreekaarten (e-tickets) zijn alleen via de site te bestellen. Bij de entreepunten op de Bakenessergracht is geen kaartverkoop.

Het Spaarnestadconcert is een productie van H&L Producties en financieel mede mogelijk gemaakt door BIZ Binnenstad Haarlem, gemeente Haarlem, Het Haarlems Muziekfonds en J.C. Ruigrokstichting.

 

 

 

- Advertentie -