Live Elektronische Muziek in de Grote of St.Bavokerk

0

Tien jaar geleden organiseerden Ron Boots en Remy Stroomer een memorabele avond in de unieke locatie van de Grote of St. Bavokerk, in het centrum van Haarlem. Nu, een decennium later, hebben beide heren besloten om het weer te gaan doen. Dezelfde locatie, maar een andere line-up.

De muzikanten
Ron Boots (geboren 1962 in Eindhoven) produceert sinds het begin van de jaren tachtig elektronische muziek en maakt onderdeel uit van de zogenaamde derde generatie van muzikanten binnen de elektronische scene. Hij is eigenaar van Groove Unlimited, het grootste label en mailorder op het gebied van elektronische muziek van Nederland. Ron heeft voor deze gelegenheid collega’s Ian Boddy (synthesizers) en Harold van der Heijden (drums) uitgenodigd om eenmalig terug te keren met hun “Phase 3” samenwerking uit 1997.

Remy Stroomer (geboren 1979 in Haarlem) maakt sinds halverwege de jaren negentig elektronische muziek. Hij debuteert in 1999 met de dubbel-cd “Exhibition of Dreams”. Zijn vroegere werk wordt vergeleken met de muziek van Klaus Schulze uit de latere jaren tachtig en begin jaren negentig. Remy runt sinds 2011 zijn eigen Deserted Island Music-label. Voor het optreden in de Grote Kerk heeft hij een koor meegenomen dat samengesteld is uit leden van het Haarlems Studenten Koor.

De concerten
Het driedelig programma op 17 september 2022 combineert elektronische muziek met klassieke elementen op een unieke locatie: de Grote of St. Bavokerk in het centrum van Haarlem.

Organisatoren Ron Boots en Remy Stroomer spelen net als tien jaar geleden (toen beide heren voor de eerste keer op deze locatie optraden) vlak onder het wereldberoemde C. Müller kerkorgel.

Remy brengt een uur muziek ten gehore dat speciaal gecomponeerd is voor deze avond, gebaseerd op zijn meest recente album “The Other Side”. Naast bespelen van synthesizers en vleugel wordt hij bijgestaan door leden van het Haarlems Studenten Koor.

Ron zijn deel bestaat uit een geïmproviseerde set van ongeveer een uur. Hij bundelt de krachten met synthesist Ian Boddy en drummer Harold van der Heijden. In deze combinatie werd in 1997 voor het eerst en laatst samen opgetreden als “Phase 3”. Het derde deel van de concertavond zal een sessie zijn met alle muzikanten. Wat er precies gaat gebeuren wordt op de avond zelf pas duidelijk.

Tijdschema
19:00 Deuren open
19:45 – 20:45 “The Other Side” – Concert Remy Stroomer & Koor
20:45 – 21:05 Pauze
21:05 – 22:15 “Phase 3” – Concert Ron Boots, Ian Boddy & Harold van der Heijden
22:20 – 23:00 Sessie

Kaartverkoop
Kaarten kosten 25 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via:
Deserted Island Music: www.desertedislandmusic.nl/event/grotekerk2022/
Groove Unlimited: shop.groove.nl/live-electronic-music-haarlem
VVV, Grote Markt Haarlem (alleen fysieke verkoop)
Op de avond van het concert zijn kaarten bij de ingang á 30 euro verkrijgbaar.

Meer info
17 september 2022
Website: www.desertedislandmusic.nl/event/grotekerk2022/
Contact: info@desertedislandmusic.nl

 

 

 

- Advertentie -