Expositie Beuken met Verf Roel Eijsberg in Naaiatelier Haarlem

0
Roel Eijsberg, zelfportret.
Roel Eijsberg, zelfportret.

Na een overzichtsexpositie eind vorig jaar van eerdere werken, vindt Haarlemse kunstenaar Roel Eijsberg het nu tijd om al een overzicht van werken die hij in 2022 schilderde aan het publiek te laten zien. Van 23 september tot en met 2 oktober exposeert hij zijn imposante werken in het Naaiatelier Haarlem in de Spaarnwouderstraat. De expositie heeft de naam ‘Beuken met verf’ meegekregen.

Of het nu figuratief of abstract is, landschappen vormen de kern van zijn werk. Qua vorm zijn de schilderijen impressionistisch en expressief te noemen. De kunstenaar biedt tijdens deze expositie in Naaiatelier Haarlem zijn werken te koop aan.

Beuken met verf
Al vanaf de middelbare school speelde Roel Eijsberg met de gedachte naar de Rietveld Academie te gaan op aanraden van zijn toenmalige tekenleraar. Het leven verliep anders en Roel werd kinderpsychiater. Zijn aanstaande pensionering greep hij aan om de Kunstacademie te volgen in 2014. Zijn leermeesters variëren van schilders René van den Bos, Erik de Bree en Rob Visje tot beeldhouwer Simon Konijn. Schilder Rob Visje leerde hem hoe je het beste ‘kunt beuken met verf’. Maar het was Erik de Bree die in de schetsen van Roel de abstracties herkende die zijn uiteindelijke stijl zijn geworden.

Vooruitziende blik
Roel Eijsberg vertelt: “Als ik mijn eerste schilderij van vroeger ernaast houd, zie ik dat alle elementen er al inzaten. Ik denk dat mijn leraar toen al een vooruitziende blik had.” Zijn carrière verliep anders. Roel is medicijnen gaan studeren en is daarna kinderpsychiater geworden. “Eerst voelde ik mij kinderpsychiater die daarnaast schilderde. Maar nu is dat omgedraaid en ben ik schilder die heel recent met het vak kinderpsychiatrie is gestopt.

Tijdens de expositie is schilder Roel Eijsberg aanwezig om zijn imposante werken, van ongeveer 145 bij 115 cm, van commentaar te voorzien. De werken zijn te koop en hangen in Naaiatelier Haarlem in de Spaarnwouderstraat.

Naaiatelier Haarlem
Het Naaiatelier Haarlem is een informele plek voor kunst. Een nieuwe expositieruimte voor beeldende kunstenaars die hun werk voor een korte periode kunnen exposeren in het mooiste straatje van Haarlem. De naam ontleent zich aan de fourniturenwinkel die er voorheen in het pand gevestigd is.

Openingstijden
De expositie is van 23 september tot en met 2 oktober. Openingstijden van 11.00 – 18.00 uur, Naaiatelier Haarlem, Spaarnwouderstraat 124, 2011 AH Haarlem. Meer informatie op www.naaiatelierhaarlem.nl.

- Advertentie -

Geef een reactie