Het Cultuurstimuleringsfonds van gemeente Haarlem ontving een overweldigende hoeveelheid subsidieaanvragen in de eerste ronde van dit jaar. Er werden zelfs meer aanvragen ingediend dan voor corona. De 59 plannen laten zien dat Haarlem bruist van de culturele initiatieven.

Het Cultuurstimuleringsfonds van gemeente Haarlem heeft in de eerste ronde van dit jaar ruim € 133.000 toegekend aan 38 Haarlemse culturele projecten. Het geld gaat onder andere naar een unieke overzichtstentoonstelling over de Haarlemse kinderboekenillustrator Thé Tjong-Khing in Verwey Museum Haarlem. Theatergroep Eglentier krijgt subsidie voor ‘Theaterfestival Camping Eglentier’. Speciaal voor het 100-jarig jubileum organiseert de theatergroep in juni een theaterfestival aan de rand van de stad.

133.000 euro subsidie voor Haarlemse culturele initiatieven
De projectsubsidies van het Cultuurstimuleringsfonds worden drie keer per jaar toegekend. Culturele organisaties en cultuurmakers kunnen subsidie krijgen voor een bijzonder project in Haarlem op het gebied van kunst, cultuur, cultuureducatie en talentontwikkeling. In 2023 is er € 345.975 beschikbaar voor projectsubsidies. In deze eerste ronde zijn 59 aanvragen ingediend voor een bedrag van bijna €346.000. Er is dus flink meer aangevraagd dan beschikbaar was. Een onafhankelijke commissie heeft de aanvragen beoordeeld.

Cultuureducatie
De projecten dragen bij aan de ambities uit het Cultuurplan 2022-2028 van Haarlem, zoals kunst en cultuur voor iedereen, versterken van cultuureducatie en het versterken van de verbinding tussen cultuur, zorg en welzijn. Het geld gaat onder andere naar de Korenbattle-Haarlem, die zoveel mogelijk Haarlemse kinderen met muziek in aanraking wil laten komen in de vorm van een koren wedstrijd. Triple ThreaT organiseert in samenwerking met Stadsschouwburg en Philharmonie de tweede editie van de Urban talentenjacht Next Up 2023. De deelnemers krijgen workshops aangeboden maar ook achter de schermen kunnen jongeren onder begeleiding meewerken aan dit evenement, bijvoorbeeld in de horeca of bij de techniek.

- Advertentie -

Geef een reactie