Philharmonie wordt PHIL

Edsilia Rombley en Milow onthullen nieuw logo

0
Edsilia Rombley en Milow onthullen nieuw logo. Fotografie: Peter van Heun.
Edsilia Rombley en Milow onthullen nieuw logo. Fotografie: Peter van Heun.

Philharmonie gaat sinds gisteren (vrijdag 17-03-2023) verder onder de naam PHIL: de nieuwe naam brengt een nieuwe huisstijl en een nieuwe website met zich mee. Een website die los komt te staan van Stadsschouwburg Haarlem.

Een nieuwe koers
PHIL wil zich de komende jaren positioneren als eigentijds muziekhuis om meer en divers publiek te bereiken. Daarom wordt de vertrouwde klassieke programmering verder uitgebreid met de genres pop, global, soul en jazz. Artiesten als Angie Stone, Ben l’Oncle Soul, Taksim Trio en Danny Vera zijn al dit seizoen te horen. Meer zullen volgen en zijn veelal als ‘zitconcerten’ te beleven of incidenteel als ‘staconcert’ waarbij er maar liefst 1.600 bezoekers zijn te verwelkomen. Complementair aan én samen met Patronaat wordt zo verder gebouwd aan Haarlem als nog bruisender muziekstad.

De nieuwe koers wordt weerspiegeld in een eigentijdse en frisse identiteit, die is ontwikkeld door Studio Suze Swarte en Jord Noorbeek. In het gebouw worden de foyers later dit jaar voorzien van een nieuwe inrichting en horecafaciliteiten. De huidige, vijftien jaar oude, meubels worden binnen en buiten het gebouw hergebruikt.

Ik ben trots op de nieuwe identiteit waarin onze passie voor muziek en onze ambitie voor meer en divers publiek wordt gereflecteerd. De Stichting blijft één organisatie met twee cultuurgebouwen die elk met een eigen identiteit en programmering een zo breed mogelijk publiek bedienen,” aldus Edwin van Balken, directeur van Stadsschouwburg & PHIL Haarlem.

Kaarten voor concerten in de PHIL kunnen worden geboekt via www.philhaarlem.nl en kaarten voor voorstellingen in de Stadsschouwburg zijn verkrijgbaar via www.stadsschouwburghaarlem.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie