Opening: Spreading Seeds – reflections on forming futures – Doc4 resident Lola Maggi bij Nieuwe Vide**

0
Photo by Markus Spiske
Photo by Markus Spiske

Op zaterdag 8 juli,16:00u, opent de tentoonstelling van onze artist in residency Lola Maggi bij Nieuwe Vide: Spreading Seeds – reflections on forming futures.

Lola Maggi heeft de afgelopen twee maanden deelgenomen aan het Doc4 residency-programma. Het werk dat tijdens deze residentie is gemaakt, is een installatie die zich richt op de intersecties van licht, geluid en vorm. Het tweede deel van deze tentoonstelling geeft een inzicht in het creatieve proces van Lola tijdens de residentie.

Lola stuurt haar onderzoek aan de hand van vragen:

  • Wat is femicide? Wat is een gefeminiseerd lichaam?
  • Hoe beïnvloeden ‘individuele percepties’ maatschappelijke kwesties?
  • Hoe beïnvloeden sociale kwesties op hun beurt de individuele en maatschappelijke percepties?
  • Wat is het belang van conceptualisatie in herstelprocessen?

De audio in de installatie bevat fragmenten van Chileense burgers die zichtbaar maken hoe sociale constructies van plaats (territorium) de geschiedenis in stand houden, de herinneringen aan lichamen die systematisch onzichtbaar en gecensureerd zijn, en degenen die hebben geleden onder het geweld van onderdrukkende regimes.

Over Lola Maggi
Onze huidige DOC4* artist in resident Lola Maggi (zij/die) is een Chileens beeldend kunstenaar die architectuur en beeldende kunst studeerde, met als hoofdvak beeldhouwkunst, aan de Finis Terrae Universiteit in Chili.

Hun huidige praktijk richt zich op het onderzoeken van en experimenteren met de uitkomsten van acties door middel van materialen. Met behulp van geometrie onderzoekt Lola een veelheid aan ruimtelijke en zintuiglijke complexiteiten als factoren die geleefde ervaringen weerspiegelen. Haar werk met de Nieuwe Vide centreert geopolitieke lichamen, de verantwoordelijkheid voor materialen en plaats, en verschillende ervaringsgerichte (her)verbeeldingen van het geheugen. Tijdens deze residency heeft Lola onderzoek gedaan naar de interactie tussen geluid, licht en ruimte in verband met verleden, heden en toekomst.

Wat te verwachten?
Tijdens deze tentoonstelling wordt u uitgenodigd om interactie aan te gaan met een grote installatie, speciaal gemaakt voor de ruimte en om deel uit te maken van het netwerk dat samen een toekomst creëert.

**Deze residentie maakt deel uit van onze doorlopende onderzoeksreeks: Spreading Seeds.

*DOC4 is een artist-in-residence locatie aan de Scheepmakersdijk in Haarlem, waar (inter)nationale kunstenaars een tijd kunnen wonen en werken. Het programma van DOC4 wordt gecoördineerd door 37PK in samenwerking met Nieuwe Vide. 37PK ontving hier de Amerikaanse urban artist Gaia, de Eritrees-Ethiopische schrijver Sulaiman Addonia en de Italiaanse kunstenaar Luca Grimaldi. In 2022 ontving Nieuwe Vide hier kunstenaar Harun Morrison.

 

 

 

- Advertentie -