Wandeling met gids door het Bennebroekbos

0
Bennebroekbos vijver. Fotografie: Jos Teeuwisse.
Bennebroekbos vijver. Fotografie: Jos Teeuwisse.

Wandel zondag 23 juli met de gids van Landschap Noord-Holland door het Bennebroekbos en ga op zoek naar sporen die het verleden hier heeft achtergelaten.

Op zoek naar sporen uit het verleden
In 1653 werd Bennebroek een zelfstandige ambachtsheerlijkheid en het Huis te Bennebroek is 300 jaar de woning geweest van de ambachtsheren en -vrouwen van het dorp. De eerste ambachtsheer was Adriaan Pauw die tegenover zijn huis een kerk liet bouwen. Ook liet hij om zijn huis een bospark aanleggen dat tegenwoordig bekend is als het Bennebroekbos.

De wandeling begint op het parkeerterrein van de tennisvereniging ten noorden van de NH-kerk. Je bezoekt de NH-kerk en de grafkelder van de familie Willink en Nutges, de laatste generatie ambachtsheren en vrouwen van Bennebroek. Daarna wandel je via de Dageraad naar het Bennebroekbos. Je loopt over de voormalige belvedère via de slingerpaden van de romantische tuin, ontworpen door Zocher, naar de vijver en de plek waar ooit het huis van de ambachtsheren en -vrouwen van Bennebroek heeft gestaan. Uiteraard is er ook aandacht voor de planten en dieren die hier leven.

Info
Wanneer: zondag 23 juli 2023 van 11:00 tot 12:30 uur
Vertrekpunt: Parkeerterrein TV Bennebroek; Binnenweg 63; 2121 GW Bennebroek
Zin om mee te gaan? Aanmelden op www.gaatumee.nl.

 

 

 

 

 

- Advertentie -