ABC Architectuurcentrum Haarlem lanceert zomeractie 1 + 1 gratis

0

Onder het motto 2 zien meer dan 1 loopt tijdens de zomervakantie (van 8 juli t/m 3 september) een bijzondere actie bij het ABC Architectuurcentrum Haarlem. Alle betalende bezoekers, inclusief MJK-houders, ABC-Vrienden, Haarlempas-houders en bezoekers met een ICOM- of Collegekaart, kunnen in deze periode namelijk GRATIS een introducé meenemen.

Directeur Gabriël Verheggen: ‘Onze tentoonstellingen overstijgen de regio’
Als centrum richten wij ons op architectuur, stedenbouw en leefomgeving in Haarlem en de regio Zuid-Kennemerland,’ legt directeur Gabriël Verheggen uit. ‘Maar uiteindelijk zijn dit thema’s waarmee iedereen te maken heeft. Hierdoor is ons programma voor eenieder interessant. Een tentoonstelling zoals De Meester van Haarlem, een gebouw dat een transitie van school tot appartementencomplex heeft ondergaan, is een voorbeeld van zo’n Haarlems project. Door het gehele land worden gebouwen getransformeerd tot woningen, dus merken we dat die tentoonstelling ook veel bezoekers van buiten de stad trekt.

Een andere tentoonstelling die deze zomer te zien is in het ABC zijn ideeën voor 10.000 extra woningen in Schalkwijk, ontwikkeld door studenten aan de TU Eindhoven en TU Delft. Ook hier raakt het regionale project aan het landelijke woningnood-vraagstuk.

Aanleiding voor bezoek aan Haarlem
Met de +1 gratis actie geeft het ABC een extra aanleiding om Haarlem én zeker ook het ABC te bezoeken. Of, zoals het in de campagne gesteld wordt: Verdubbel je lol en kom samen kijken naar tentoonstellingen over architectuur en stadsontwikkeling. Maar ook voor beeldende kunst is in het ABC altijd ruimte. Dat toont het architectuurcentrum veelal in haar lange gang (galerij), waar op dit moment werk te bewonderen is (en te koop) van de Amsterdamse kunstenaar Mirjam Hagoort.

 

 

 

 

 

- Advertentie -