Heemstedenaren onder Japanse bezetting

0

Van 8 april tot 24 mei exposeert Edith Lambermon fotoportretten van Heemstedenaren die de interneringskampen in Indonesië overleefden. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen in de Bibliotheek Heemstede (Julianaplein 1) tijdens openingsuren. Op zondag 3 mei om 14:00 uur is er een samenzijn met fotograaf en geportretteerden.

Edith Lambermon startte in 2011 haar opleiding aan de Fotovakschool. Drie jaar later studeerde zij af met een portretserie over mensen die in hun jeugd in een interneringskamp zaten in het voormalig Nederlands-Indië. Onlangs maakte zij een vervolg op deze serie en portretteerde tien Heemstedenaren met dezelfde achtergrond. Omdat Edith Lambermon bijzonder geïnteresseerd is in het verhaal van de mensen die zij fotografeert heeft ze elke geportretteerde ook geïnterviewd. Zo ontstond een mooie complete portretserie die goed past in het kader van 70 jaar bevrijding.

Op zondag 3 mei om 14:00 uur zijn fotograaf en geportretteerden aanwezig in de Bibliotheek Heemstede. Lambermon vertelt dan over haar beweegreden en werkproces en één van de geportretteerden, Heleen Smit, zal iets vertellen over haar eigen ervaringen.

Info
Expositie: van 8 april tot 24 mei, tijdens openingsuren van de Bibliotheek Heemstede.
Bijeenkomst: zondag 3 mei, van 14:00 – 15:30 uur

De Bibliotheek Heemstede, Julianaplein 1, Heemstede.
Toegang: gratis.
Let op: gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen.

Meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl en www.edithlambermon.nl/.