Het oorlogsdagboek van Lizzy Krelage

0

Van 23 april t/m 31 mei is in Museum Haarlem een kleine expositie te zien over het nieuw verschenen boek van Peter Hammann: Lizzy, 126 dagen tulpentaart en appelschilletjes thee. Het is geschreven aan de hand van het oorlogsdagboek van Elisabeth Krelage-Keppel Hesselink, vrouw van de wereldberoemde Haarlemse bloembollenteler Ernst Krelage.

In de expositie zijn onder meer het originele dagboek van Lizzy uit 1945 te zien, de tekeningen die Eric Coolen maakte voor het nieuw verschenen boek en kindertekeningen die kleindochter Liset naar oma Lizzy stuurde tijdens de oorlog. Ook worden drie bijzondere familieportretten van de Krelage’s voor het eerst weer verenigd.

Op 6 mei om 20:00 uur geeft Peter Hammann een lezing over zijn boek. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@museumhaarlem.nl of via telefoon 023 542 24 27.

De expositie is tot en met 31 mei 2015 te zien in Museum Haarlem aan het Groot Heiligland 47 in Haarlem. Raadpleeg voor meer informatie onze website www.museumhaarlem.nl.

[gap height=”60″]

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)