Dit jaar gaan in Noord-Holland 26.646 kinderen op pad voor de Kinderpostzegelactie

0

Het is weer zover, de Kinderpostzegelactie komt er weer aan. Op woensdagmiddag 23 september gaan de kinderen weer langs de deuren om zich in te zetten voor kwetsbare kinderen, ook in Noord-Holland.

De basisscholen in Noord-Holland doen weer in grote getale mee, 26.646 kinderen van 510 scholen hebben zich aangemeld. Afgelopen jaar deden er 26.085 kinderen van 556 scholen mee, met een opbrengst van ruim 1.328.635 euro.

In Noord-Holland ondersteunt Stichting Kinderpostzegels diverse projecten, waaronder:

 1. Veilige Toekomst Huisvesting Amsterdam
  Stichting Het Kopland levert een bijdrage aan een veilige huisvesting voor kinderen in de vrouwenopvang Blijf Amsterdam.
 2. Je mag er zijn Noord-Scharwoude
  Pleeggezinnen kunnen bij dit kledingmagazijn gratis kleding, speelgoed en andere bruikbare artikelen krijgen, lenen of ruilen. Daarnaast is dit ook een ontmoetingsplaats voor ouders.
 3. Playing for succes regio IJmond
  Dit is een naschools programma om onderwijskansen bij onderpresterende kinderen en jongeren te verbeteren. Stichting Telstar Thuis in de wijk geeft kinderen meer motivatie en zelfvertrouwen door spannende opdrachten te organiseren.
 4. School´s Cool Velsen-Zuid
  Dit is een project van Stichting Telstar Thuis in de wijk waarbij kwetsbare kinderen mentorondersteuning krijgen van vrijwilligers. Hier worden kinderen geholpen bij de overgang van het basisonderwijs naar de middelbare school.

Kinderpostzegelactie 2015
In september gaat de Kinderpostzegelactie weer van start, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Dit jaar sieren de vrolijke afbeeldingen van de Gouden Boekjes de kinderpostzegels. PostNL en Stichting Kinderpostzegels Nederland verwachten met dit kleurrijk ontwerp weer veel enthousiasme voor de kinderpostzegels. Met de opbrengst van de verkoop steunt Kinderpostzegels projecten die kansen creëren voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland.

Over Stichting Kinderpostzegels
Stichting Kinderpostzegels geeft kwetsbare kinderen ontwikkelingskansen voor een betere toekomst. Dit doen we samen met kinderen, volwassenen en organisaties die onze visie delen. Onder het motto ‘voor kinderen door kinderen’ brengt Stichting Kinderpostzegels daadkracht, kennis en ervaring, geld, actie en support bij elkaar voor kinderen die in hun ontwikkeling worden bedreigd, waar ook ter wereld.Met de opbrengst van de actie zijn afgelopen jaar ruim 855.000 kinderen gesteund. Kijk voor meer informatie op www.kinderpostzegels.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)