Sport bij DSS voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

0

Deze week is bij DSS het project ‘Je doet toch wel mee?’ gestart om mensen die langdurig geen werk hebben aan het sporten te krijgen. In de overtuiging dat door deze sportieve activering mensen zich ook mentaal beter voelen om weer op zoek te gaan naar een regulier betaalde baan.

Naast DSS helpen ook de gemeente Haarlem, Leger des Heils, Sportsupport, Nova college en Lifegoals mee aan het project. De deelnemers worden elke dinsdag rond tien uur ontvangen in de gezellige kantine van het DSS clubhuis door clubcoördinator Marcel Scheefhals en trainer Moniek Markering.

De komende weken zijn er 14 sportlessen. Naast voetbal en hockey worden er ook andere uiteenlopende sporten gedaan. Daarnaast gaat de groep ook binnen sporten en is er een uitstapje naar het strand om daar te sporten. Verder krijgen de deelnemers kleding en waar nodig sportschoenen. De kleding is in bruikleen.

Sportimpuls Er hebben zich tot nu toe 26 cursisten opgegeven. Het project wordt volledig gesubsidieerd door Sportimpuls en loopt 2 jaar bij DSS Voetbal. Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Deze activiteiten bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen. Bij DSS is gekozen voor de doelgroep mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die anders niet aan sport toekomen.

DSS is een club die Maatschappelijk Verantwoord Verenigen hoog in het vaandel heeft staan en is daarom de uitdaging uitgegaan om dit project te faciliteren en organiseren op het eigen complex.