6e Open Nederlands Kampioenschap Garnalenpellen in Zandvoort

0

Vrienden van De Garnael Zandvoort en de crew van Strandpaviljoen Thalassa organiseren voor de 6e keer op rij het Open Nederlands Kampioenschap Garnalenpellen. Er wordt op zaterdag 24 oktober ’s middags om 16:00 uur begonnen tot in de avonduren. Locatie is café Het Juttertje in het jaarrond strandpaviljoen Thalassa van de familie Molenaar in Zandvoort.

Er is ten opzichte van voorgaande jaren een verandering aangebracht. Er is een categorie voor Prof-pellers en Recreatie-pellers. Men hoeft zich echter niet in te schrijven als zijnde prof of recreant, de eerste ronde wordt er gezamenlijk gepeld en aan de hand van die uitslagen worden de profs en recreanten gescheiden om daarna door te gaan voor de hoofdprijzen in beide categorieën.

Het wedstrijdelement – onder toezicht van een ‘strenge doch rechtvaardige’ jury – is uiteraard hoofdzaak maar de sfeer en entourage eromheen maakt dit evenement uniek en trekt naast de deelnemers ook veel kijkers. En voor de liefhebbers onder u: van de gepelde garnalen worden heerlijk (gratis) hapjes geserveerd.

Daarnaast wordt men verwelkomt met het accordeon duo ‘Hij & Gij’ en is er de hele middag en avond gezellige muziek. Eenieder die van zichzelf vind dat hij of zij het garnalenpellen redelijk beheerst kan zich inschrijven. Maar doe het wel snel want vol is vol. De deelname bedraagt 5 euro per persoon. Kan de geweldige prestatie van vorig jaar van Paul Laarman (profs) en Leida Drommel (recreanten) geëvenaard of zelfs verbeterd worden? Ga de uitdaging aan en doe mee!

Men kan zich inschrijven bij Thalassa, Strandpaviljoen 18 in Zandvoort. Of per e-mail: garnaelzandvoort@gmail.com (vermeld naam, e-mail en tel.nr.). Zie ook de Facebook-pagina Vrienden van De Garnael Zandvoort.

Info
Kampioenschap Garnalenpellen Zandvoort.
Zaterdag 24 oktober, aanvang 16:00 uur.
Strandpaviljoen Thalassa, strandafgang 18 (5 min. lopen vanaf het station), Boulevard Barnaart in Zandvoort.

- Advertentie -