Werkdag IVN op Middenduin in Overveen

0

Een mooie herfstige werkdag is in aantocht. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om hun handen uit de mouwen te steken kunnen hun hart ophalen. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert vrijdag 13 november in samenwerking met Staatsbosbeheer een leuke werkdag in natuurgebied Middenduin in Overveen. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! Samenwerken aan onderhoud/behoud van natuur en landschap.

We hebben hier al vele werkdagen gehad en veel werk verricht om Middenduinweer (een beetje) mooier te maken.  We gaan deze werkdag een duinpan vrijmaken van abelen en meidoorn. Tevens uitlopers van esdoorns zagen. En in een andere duinpan gaan we Amerikaanse vogelkers weghalen omdat daar zeldzame plantjes staan.

Kortom een werkdag met vele mogelijkheden om er een prachtige dag van te maken. Zorg zelf voor werkkleding (en laarzen), koffie/thee en lunch. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekkere vlaai voor bij de koffie. Ervaring is niet vereist. Iedereen is van harte welkom.

Aanmelden aanbevolen! Dit in verband met de hoeveelheid gereedschap en de o zo lekkere vlaai! Verzamelen voor deze werkdag op vrijdag 13 november is om 9.00 uur bij ingang Middenduin aan de Duinlustweg naast de Zanderijvaart in Overveen. (deze ingang is vlak bij de hoek met de Brouwerskolkweg). De werkdag duurt tot ongeveer 14.00 uur. Info en aanmelden graag via ivnzk.natuurwerk@gmail.com. We maken er een leuk dag van. U bent van harte welkom.