Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich onveilig in eigen buurt

0

Woninginbraken en onverlichte plekken zorgen voor onveilig gevoel

Ruim zestig procent van de Nederlanders voelt zich wel eens onveilig in zijn of haar buurt. Het onveilige gevoel wordt met name veroorzaakt door woninginbraken en onverlichte plekken.

Daarnaast speelt ook de geringe zichtbaarheid van de wijkagent een rol. Vier op de vijf Nederlanders zegt hun wijkagent niet te kennen en is van mening dat de politie niet genoeg zichtbaar is in de buurt. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Buurtlink onder 1.000 Nederlanders.

Limburgers en Brabanders voelen zich het onveiligst
Hoewel Limburg en Noord-Brabant over het algemeen bekend staan als gemoedelijke provincies, zitten juist daar de mensen die zich het onveiligst voelen. In Limburg voelt maar liefst 80% van de inwoners zich wel eens onveilig in hun buurt. In Noord-Brabant ligt dit percentage op 70%. Behalve woninginbraken en onverlichte plekken zorgen ook hangjongeren voor een onveilig gevoel. Dit is met name het geval in Noord-Holland. Ruim driekwart van de Noord-Hollanders geeft aan zich wel eens onveilig te voelen door de aanwezigheid van hangjongeren.

Voorkomen is beter dan genezen
Om de veiligheid in buurten te verbeteren, is Buurtlink samen met installatiebedrijf Feenstra een actie gestart. Op www.buurtlink.nl/pagina/inbraakpreventie vinden bezoekers tips om hun woning beter te beveiligen. Ook is het mogelijk om via deze pagina vrijblijvend een beveiligingsadvies aan te vragen.

Over Stichting Buurtlink
Stichting Buurtlink heeft in 2006 het online platform Buurtlink.nl ontwikkeld om het buurtgevoel in Nederland te versterken. Op het platform kunnen Nederlanders door hun postcode in te vullen, kennismaken met mensen in hun buurt en leuke en relevante informatie over hun buurt met elkaar delen. Ook kunnen buurtgenoten via het platform inspiratie opdoen voor activiteiten in hun buurt. De stichting hoopt hiermee de leefbaarheid in Nederlandse buurten te verbeteren en dat mensen zich nog meer thuis zullen voelen in hun woonomgeving. Buurtlink.nl is het grootste buurtplatform van Nederland en heeft sinds de oprichting al 300.000 leden. Meer informatie over Buurtlink is te vinden op www.buurtlink.nl.

Over Feenstra
Prettig wonen en werken daar zorgt Feenstra voor. Met mensen die verstand hebben van installeren, adviseren en onderhouden. Zodat de techniek altijd doet wat ú wilt. Daar kunt u altijd op rekenen, ook bij u in de buurt.