Automobilist onder invloed betrokken bij verkeersongeval

0

Op dinsdagavond moest een 71-jarige Haarlemmer zijn rijbewijs inleveren nadat hij betrokken was geraakt bij een kop-staartaanrijding op de N208 in zijn woonplaats.

Omstreeks 18.25 uur stond het verkeerslicht op de N208 (kruising Zijlweg-Westelijke Randweg N208) voor het verkeer in de richting Heemstede op rood. Twee automobilisten zagen dat en remden rustig af. De automobilist die daarachter kwam zag het te laat. Hij reed met forse snelheid op de tweede auto, die op zijn beurt weer doorschoot en achterop de voorste auto botste. De betrokken bestuurders en inzittenden raakten niet gewond.

Bij controle bleek de bestuurder van de achterste auto onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de man 885 ug/l (2 o/oo). Dat is vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren. De man was te dronken om een verklaring af te leggen. Hiervoor moet hij op een later moment terugkomen.