Toneelschuur Producties zoekt jong acteer-talent

0

Starring, dé jongeren theaterproductie van Toneelschuur Producties, beleeft haar 19e editie. Toneelschuur Producties is op zoek naar jongeren tussen de 15 en 20 jaar die van donderdag 17 tot en met zaterdag 19 maart mee willen spelen in Starring #19 Woyzeck.

Starring # is de jaarlijkse jongerenproductie van het productiehuis van de Toneelschuur. Liliane Brakema regisseert deze negentiende editie.

Audities
Iedereen tussen de 15 en 19 jaar kan zicht opgeven voor de audities. Acteerervaring is niet nodig. Enthousiasme wel! Inschrijven voor de audities van Starring #19 Woyzeck! kan tot en met donderdag 31 december 2015. Stuur een e-mail naar starring@toneelschuur.nl met daarin je naam, adres, telefoonnummer, mobiele nummer, e-mail, leeftijd, school en eventuele theaterervaring.

De audities vinden plaats op zondag 10 januari 2016 in Haarlem. Hiervoor hoeft niets te worden voorbereid. Jongeren die worden uitgenodigd om mee te spelen repeteren vanaf woensdag 13 januari 2016 tot donderdag 17 maart elke woensdagavond en zondag aan Starring #19 Woyzeck. De voorstellingen worden van donderdag 17 tot en met zaterdag 19 maart gespeeld in de Toneelschuur in Haarlem.

Over Woyzeck
Het uitgangspunt van Starring #19 is Buchners’ Woyzeck , een verhaal over een in wezen goedaardig mens die slachtoffer wordt van het egoïsme, machtswellust en driften van de mensen om hem heen. Liliane Brakema, pas afgestudeerd aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdam, gaat met twaalf jongeren uit Haarlem en omgeving een eigentijdse versie van deze klassieker maken. Starring #19 Woyzeck wordt een zoektocht naar ons gehaaste leven, waarin men van alles doet en moet.

Over Starring #
De voorstellingen van Starring # worden voor en door jongeren gemaakt, onder begeleiding van een professionele regisseur, de ervaren technici en productiemedewerkers van Toneelschuur Producties. Elke Starring # voorstelling is anders: de regisseur kan kiezen voor bewegingstheater of dans, maar ook een stuk van Shakespeare kan het uitgangspunt vormen.

Voor talentvolle, jonge regisseurs zoals Thibaud Delpeut, Daria Bukvić, Casper Vandeputte en Olivier Diepenhorst vormden hun versies van Starring # een eerste kennismaking met Toneelschuur Producties. Haarlemse jongeren, die veelal geen of weinig spelervaring hebben, kunnen aan den lijve ondervinden hoe een theatervoorstelling tot stand komt. Inmiddels zijn de eerste spelers van Starring # afgestudeerd aan de toneelschool!

- Advertentie -