Harde knallen grootste vuurwerkergernis in Haarlem

0

Harde knallen zijn op dit moment de grootste vuurwerkergernis in Haarlem. Dat blijkt uit een overzicht van het Meldpunt Vuurwerkoverlast. Van de klachten die bij het online meldpunt binnenkomen gaat 83 procent over overlast door vuurwerkbommen, vaak omdat mensen er door uit hun slaap worden gehouden, of vanwege angstige kleine kinderen en/of angstige dieren.

Ruim een week na de lancering zijn er op het Meldpunt Vuurwerkoverlast al bijna 37.000 vuurwerkklachten binnengekomen, waarvan bijna 600 uit Haarlem. Verreweg de meeste meldingen gaan over overlast door vuurwerkbommen (84 procent), gevolgd door meldingen over vuurwerkstress bij huisdieren (11 procent) en vuurwerkschade of gevaarlijke situaties op straat (4 procent).

Het meldpunt vuurwerkoverlast is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties. Met het meldpunt willen ze de Tweede Kamer en gemeentes inzicht geven in de aard en omvang van het vuurwerkprobleem. Van de meldingen wordt in januari een rapport gemaakt.

Tot 3 januari is het meldpunt nog geopend. Als inwoners willen dat handhavend wordt opgetreden moeten zij de politie bellen op 0900-8844 of gemeentelijke handhaving 5114950.

- Advertentie -