Bevrijdingspop Haarlem start 2016 met duik voor vrijheid

0

Met de Bevrijdingsduik trapt Bevrijdingspop Haarlem haar festivaljaar op 1 januari officieel af tijdens De Zandvoortse Nieuwjaarsduik. Met de duik vraagt Bevrijdingspop aandacht voor het thema van 2016: Vrijheid is niet vanzelfsprekend.

Bevrijdingspop roept zoveel mogelijk mensen op het nieuwe jaar te beginnen door samen met vrijwilligers van het festival een duik voor vrijheid te maken. De inschrijving voor de duik begint om 12.00 uur bij Beachclub No5 in Zandvoort. De duik zelf start om 14.00 uur.

De Bevrijdingsduik op 1 januari (1/1) is de eerste in een reeks van vijf evenementen met een link naar vrijheid. Op 2/2 volgt een Bevrijdingsdebat, op 3/3 een Bevrijdingswandeling, op 4/4 een Bevrijdingsrun, om op 5/5 af te sluiten met de 36ste editie van Bevrijdingspop Haarlem. Met de organisatie van vrijheidsevenementen wil Bevrijdingspop Haarlem meer nadruk leggen op de achterliggende boodschap van het festival: Vrijheid is niet vanzelfsprekend.

Bevrijdingspop staat synoniem voor vrijheid. Iets waar we in Nederland al ruim 70 jaar in mogen leven en van mogen genieten. Velen van ons zien vrijheid als een vanzelfsprekendheid en vergeten dat destijds hard voor die vrijheid is gestreden. Tegenwoordig hoeven we niet meer zo ver terug in de tijd om ons te realiseren dat vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is. De verhalen van de vluchtelingen in Nederland maken vrijheid weer een tot heel actueel thema.

Het feit dat wij in ons land wél in vrijheid mogen leven, verdient een bijzonder moment om bij stil te staan. Dat doet Bevrijdingspop Haarlem door op 4 mei (Herdenkingsdag) en 5 mei (Bevrijdingsdag) in de Haarlemmerhout in Haarlem voor de 36ste keer Bevrijdingspop te organiseren: hét bevrijdingsfestival van Noord-Holland en omstreken. Het festival is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland: jaarlijks genieten ruim 125.000 bezoekers van een gevarieerd programma, dat naast veel muziek uit vele culturele en maatschappelijke projecten bestaat.

Kijk voor meer informatie over Bevrijdingspop Haarlem en de vrijheidsevenementen op bevrijdingspop.nl.