De huiskamer van Aerdenhout “Thuis bij Mendlik”

0

De Nieuwe Kring Aerdenhout ontwikkelt in samenwerking met Home Instead Thuisservice, de huiskamer van Aerdenhout “Thuis bij Mendlik”

De Nieuwe Kring heeft in samenwerking met Home Instead Thuisservice een particulier initiatief ontwikkeld om zingeving voor de ouder wordende mens te activeren en te onderhouden. De initiatiefnemers willen voor de oudere inwoners van Aerdenhout en omgeving een mogelijkheid bieden om sociale contacten met gelijkgestemden te onderhouden in combinatie met het op peil houden van geestelijke en lichamelijke vaardigheden. Dit wordt op kleinschalige wijze en in een aangename en besloten sfeer gerealiseerd door “Thuis bij Mendlik”.

Waarom?
Om gewoon thuis te kunnen blijven wonen zonder het gevoel van eenzaamheid te ervaren. Hanneke van der Heijden van de Nieuwe Kring vertelt: “Met de Nieuwe Kring staan wij al bijna 100 jaar midden in de lokale samenleving van Aerdenhout en omgeving. Je merkt dat er mensen vereenzamen achter hun eigen voordeur, juist in de grotere huizen waar je niet ieder moment je buren ziet. Wij merken dat omdat onze ouder wordende leden en belangstellenden niet meer de avondlezingen bezoeken omdat zij ’s avonds de deur niet meer uit willen of omdat bijvoorbeeld hun gehoor sterk achteruit is gegaan. Met “Thuis bij Mendlik” willen wij op een laagdrempelige manier en op een voor velen vertrouwde locatie, een aanbod presenteren dat aansluit bij de wensen en behoeften van de deelnemers. We denken dan aan bewegingsactiviteiten, het praten over de actualiteit, het gezamenlijk genieten van een maaltijd, het luisteren naar muziek of het kijken naar een film”.

Samenwerking
Het gaat om plezier en voldoening. Het bewust worden van het belang van sociale contacten en van bewegen. Het ervaren van uiteenlopende activiteiten, geestelijk, lichamelijk en creatief. Nicole Kindt van Home Instead Thuisservice vertelt: “Wij zijn benaderd door de Nieuwe Kring om samen een ontmoetingsplaats voor senioren in Aerdenhout te ontwikkelen. Als Home Instead zijn we met name actief voor senioren in een één op één thuissituatie. Met onze dienstverlening zien wij hoe belangrijk het is om mensen te activeren, te stimuleren met bewegen en vooral ook om een op maat en persoonlijk ingericht aanbod te doen. Eenzaamheid komt veel voor onder senioren. De aanleiding hiertoe is vaak niet zozeer de medische, maar vooral de sociale situatie. Door het wegvallen van een partner of het afbrokkelen van iemands sociale netwerk ontstaat vaak een ongewenst isolement. Met “Thuis bij Mendlik”, willen we vooral in deze situaties een uitkomst bieden. Met onze professionele ondersteuning bij de activiteiten is het ook voor mensen met dementie of andere chronische beperkingen mogelijk om deel te nemen. Onze ervaren medewerkers bieden daarbij de gewenste begeleiding.

Juist voor degene die zich goed voelt in de eigen woonomgeving, opent “Thuis bij Mendlik” in januari haar deuren.

Wekelijks op maandag en vrijdag van 11.00-16.00 uur worden er activiteiten georganiseerd, door deskundige en hartelijke mensen van De Nieuwe Kring en Home Instead Thuisservice. Zij staan gedurende deze uren klaar voor de oudere inwoners en zullen zorgen dat De Nieuwe Kring voor hen de huiskamer van Aerdenhout wordt.

Info
Op zaterdag 9 januari 2016, om 16.00 uur opent de heer K.J. Burlage, huisarts in Aerdenhout, “Thuis bij Mendlik”, Oscar Mendliklaan 3 te Aerdenhout.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)