Vragenuur en oogdruppel instructie glaucoom

0

Op woensdag 20 januari geeft Spaarne Gasthuis Hoofddorp oogdruppel instructie voor mensen met glaucoom en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Glaucoom is een oogziekte die kan leiden tot blindheid. Daarom is het belangrijk om na uw 40e regelmatig uw ogen te laten controleren. Want van glaucoom merkt u meestal heel lang niets. U ziet nog scherp en lezen is geen probleem. Langzaamaan ontstaan er ‘blinde vlekken’. Bij een ver gevorderd glaucoom is het alsof u door een buis kijkt. Met een goede behandeling kan de ziekte worden gestopt of vertraagd. Glaucoom kan worden behandeld met laser, oogdruppels of een operatie.

De Nederlandse Vereniging van Glaucoompatiënten verzorgt een keer in de drie maanden een vragenuur en oogdruppel instructie in het Spaarne Ziekenhuis Hoofddorp. Tijdens dit vragenuur zijn twee leden van de vereniging aanwezig. Iedereen die meer wil weten over de oogaandoening Glaucoom, kan hier zijn vragen stellen. Ook kunt u uitleg krijgen over hoe u het beste uw ogen druppelt.

Info
Vragenuurtje en oogdruppel instructie voor mensen met Glaucoom
Woensdag 20 januari tussen 13.00 en 15.30 uur
Polikliniek oogheelkunde (route 26) van het Spaarne Gasthuis Hoofddorp

Wilt u komen naar dit vragenuur? Meldt u zich dan aan via de polikliniek Oogheelkunde (023) 890 7680.