Kunst in Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid

Laura Meddens en Gosia Bolwijn

0

In het Spaarne Gasthuis, aan de Boerhaavelaan 22 in Haarlem, zijn er momenteel twee grote kunstexposities. Gosia Bolwijn en Laura Meddens exposeren hun kleurrijke schilderijen in dit ziekenhuis.

Laura Meddens in de centrale hal
Laura Meddens exposeert tot en met januari 2019 op de vide, bovenin de centrale hal van het ziekenhuis. Het kijken naar haar schilderijen is als het begin van een ontdekkingsreis. Laura ziet bijzondere beelden in haar fantasie. In haar werk legt ze die verbeeldingen vast: de beelden zijn altijd in beweging.Laura Meddens werkt met haar haar vingers. Dit resulteert in bijna gebeeldhouwde lagen van levendige kleuren of simpelweg zwart en wit. Door de diepte en textuur van de verf ontdek je als toeschouwer steeds nieuwe dingen in de schilderijen: je blijft kijken! Meer info op: www.laurameddens.com.

Gosia Bolwijn op de poliklinieken
Gosia Bolwijn-Wiese exposeert zij tot eind november 2018 in Haarlem Zuid op de poliklinieken kindergeneeskunde en interne. Gosia is afgestudeerd aan de kunstacademie in Poznan (Polen) en exposeert regelmatig in heel Nederland. Zij weet door een sprankelende manier van werken de kijker steeds weer te prikkelen. Altijd is het de hoge kwaliteit van de schilderijen die de aandacht trekt. Gosia gebruikt naast olieverf vaak bladgoud en zilver en weet daarmee haar onderwerp nog fraaier uit te laten komen. Ondertekenen doet zij steevast als Małgorzata Wiese, haar meisjesnaam. www.gosia-bolwijn-wiese.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)