Toneelschuur Producties presenteert PROEFwerk #2

0

Regie Opleiding Toneelacademie Maastricht

Ook dit seizoen presenteert Toneelschuur Producties drie zondagmiddagen PROEF werk. De tweede editie is op zondag 24 januari om 15.30 uur in samenwerking met de Regie Opleiding Toneelacademie Maastricht.

Tussendoor en na afloop kunt u proeven van een hapje en een drankje (verzorgd door Restaurant Dijkers) en kennismaken met de makers. Kaarten à € 10 (inclusief een hapje en een drankje) zijn te koop via www.toneelschuur.nl of telefonisch: 023 5173910 en aan de kassa van de Toneelschuur.

Deze middag staan er drie korte voorstellingen op het programma:

GEBR.
Naar het boek van Ted van Lieshout

“ik heb dit dagboek uit zijn bureau gestolen. Ik dacht, als ik in dit dagboek schrijf, is het ook mijn dagboek, zo blijft er toch nog iets van hem bestaan.”
Een gesprek tussen twee broers. Lukas en Marius. Luuk en Maus. Luuk is 16 en Maus is dood. Hun moeder wil al Marius’ spullen verbranden.

GEBR. Is een ontroerend portret van twee opgroeiende broers in gevecht met elkaar en de buitenwereld.
Belle van Heerikhuizen (4de jaar regie) maakte haar voorstelling gebr. In het praktijkhuis voor de 3de jaar regisseurs. Binnen het praktijkhuis ensceneren de 3de jaar studenten een toneeltekst van drie kwartier, begeleid door een regisseur uit de beroepspraktijk. In dit geval is dat regisseur Casper Vandeputte.

Bewerking: Peter Sonneveld en Belle van Heerikhuizen, regie: Belle van Heerikhuizen, spel: Daniël ‘t Hoen en Florian Myjer, begeleiding: Casper Vandeputte

HOLD THAT SMILE

Heléne Binder en Amy van der Weerden gaan in deze fysieke voorstelling op zoek naar de interne strijd van het geforceerde optimisme en de vermoeiende routine van het leven. De vraag is alleen hoelang ze dat volhouden.
Heléne Binder (4de jaar regie) maakte haar voorstelling HOLD THAT SMILE tijdens de Globe periode in maart-april 2015. Studenten gaan de wereld in en werken zelfstandig buiten de muren van de school aan zelf bedachte en ontwikkelde projecten zonder begeleiding vanuit de Toneelacademie.

Concept en dans: Heléne Binder en Amy van der Weerden, muziek: Krisjan Schellingerhout, met dank aan: WORM, Geert van der Velden, Hofplein Rotterdam, Corina van der Weerden

MCCARTHY IS ‘M
McCarthy trials (1947)

“forward, march on to power
Through the city, the land, the world
forward, advance the hour
Just whose city is the city?
Just whose world is the world?”

Gebaseerd op het proces tussen McCarthy en Brecht in 1947. Twee mannen voeren een proces waarvan ze beiden de afloop kennen.
Sara de Monchy en Daniël ‘t Hoen (3de jaar regie) maakten hun voorstelling McCarthy is’m binnen het vak regiestijlen. In dit vak onderzoeken de 3de jaar regie studenten de stijl van de vier belangrijke theatervernieuwers Konstatin Stanislavsky, Antonin Artaud, Bertolt Brecht en Samuel Beckett en maken een korte voorstelling in dit geval in de stijl van Brecht.

Regie, concept en tekst: Daniël ’t Hoen, Sara de Monchy, spel: Alex Hendrickx, Tarik Moree, begeleiding en dramaturgie: Frank Mineur

Over het Schuur Atelier
In het Schuur Atelier geeft Toneelschuur Producties jonge theatermakers de kans om zich in de luwte verder te ontwikkelen. Dit doet het productiehuis op verschillende manieren: In de drie edities PROEF werk wordt studenten van de theateropleidingen Amsterdam, Arnhem en Maastricht de mogelijkheid geboden zichzelf en hun proeves te presenteren aan “echt” publiek. Daarnaast regisseert een jong regietalent jaarlijks de jongerenproductie Starring # voor en door jongeren uit Haarlem en omstreken. En tenslotte biedt het Schuur Atelier onderdak aan jonge makers die onderzoek doen naar werkmethoden, samenwerking en repertoire. Alle trajecten van het Schuur Atelier hebben openbare presentaties in de studio’s of een van de theaterzalen van de Toneelschuur.

- Advertentie -