Fractie GroenLinks klust mee met NLdoet

0

Ongeveer 40 klussen in Haarlem worden door vrijwilligers uitgevoerd op vrijdag 11 en/of zaterdag 12 maart. Dat zijn de nationale actiedagen van NLdoet georganiseerd door het Oranjefonds.

Ongeveer 350 Haarlemse vrijwilligers hebben zich opgegeven via NLdoet.nl. Op die site is informatie over de klussen te vinden o.a. hoeveel vrijwilligers nodig zijn. Speeltuin het Paradijsje vraagt bijvoorbeeld 2 vrijwilligers voor een tuinier-klus. De Haarlemmer Kweektuin vraagt voor de klus genaamd “Samen doen, duurzaam en groen” 50 vrijwilligers. Die gaan opruimen, bomen en planten handmatig verplaatsen, isolatie materiaal aanbrengen en energiezuinige verlichting aanleggen.

De fractie GroenLinks Haarlem gaat op 11 maart bij de Kweektuin de handen uit de mouwen steken en in de buitenlucht samenwerken met andere behulpzame enthousiastelingen. De Stichting Haarlemmer Kweektuin wordt daarmee een klein steuntje in de rug gegeven.