Spaarnelanden zoekt 20 ambassadeurs voor Schalkwijk

0

In april start Spaarnelanden met een project om inwoners uit de gemeente Haarlem als ambassadeur aan zich te binden.De werving van 20 vrijwilligers voor de pilot in Schalkwijk is inmiddels gestart. Zij worden de extra oren en ogen in de wijk. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen zichzelf als ambassadeur ontwikkelen en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Spaarnelanden maakt hiermee werk van participatie en de maatschappelijke rol die zij wil vervullen in Haarlem.

Een ambassadeur is een inwoner die na een specifieke training het belang van de activiteiten van Spaarnelanden in de eigen buurt gaat vertegenwoordigen. De ambassadeur voelt zich betrokken bij en wil actief bijdragen aan een prettige leefomgeving in zijn buurt. Dagelijks doet de ambassadeur een ronde in zijn/haar gebied, houdt oren en ogen open, en ziet zaken die beter kunnen. Zoals een losse stoeptegel of zwerfvuil. Buurtbewoners kunnen bij de ambassadeur terecht, bijvoorbeeld met hun vragen over afvalscheiding of met hun klachten en wensen.

Mensen die ambassadeur willen worden, voelen zich betrokken bij de kwaliteit van de leefomgeving in hun wijk en willen hier actief een bijdrage aan leveren. Voor deze pilot is het belangrijk dat de ambassadeurs in Schalkwijk wonen.

Inwoners die ambassadeur worden, krijgen een maandelijkse vrijwilligersvergoeding en daarnaast de kans om zichzelf te ontwikkelen door coaching, cursussen en trainingen die worden aangeboden. Geïnteresseerden kunnen vóór 8 februari 2016 een mail sturen naar ambassadeurs@spaarnelanden.nl. Voor vragen en meer informatie kunnen mensen contact opnemen met Sheralyn Bacas, telefoonnummer: 023-7524869.

Spaarnelanden NV is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een integraal onderhoudsbedrijf. In opdracht van de gemeente Haarlem voert zij onderhoudstaken uit in de openbare ruimte, waaronder het inzamelen van afval, het onderhoud en beheer van parkeergarages, groenonderhoud en onderhoud van straten, pleinen en wegen. Spaarnelanden is hiermee een onmiskenbaar deel van Haarlem en werkt midden in de samenleving, dicht bij de bewoners van de stad.

- Advertentie -