Veelzijdige kunst op locaties Spaarne Gasthuis

0

De nieuwe exposities in het ziekenhuis

Op de verschillende locaties van het Spaarne Gasthuis zijn tot begin april kunstexposities te bekijken. In Haarlem Zuid zijn dit schilderijen van Gosia Bolwijn-Wiese, in Hoofddorp schilderijen van Vera Bruggeman en glaswerk van Jolanda Prinssen.

De Haarlemse Gosia Bolwijn Wiese heeft haar sporen als kunstenares ruimschoots verdiend. Haar werken weerspiegelen haar aard, ze zijn vrolijk, kleurrijk en gelardeerd met een flinke dosis humor. Alle werken heeft ze geschilderd met olieverf en in veel van de schilderijen gebruikt ze goud- zilver- of koperblad. Bij verschillende lichtinval levert dit een wisselend beeld op waardoor kijken steeds verrassend blijft. De werken hangen in Haarlem Zuid, op de vide boven de centrale hal.

Het werk van Vera Bruggeman is kleurrijk en veelzijdig. Voor deze expositie heeft zij werken van Haarlem, maar ook van bollenvelden uitgekozen. Passie en vrijheid en kleur zijn de basisingrediëntenvan het werk van Vera. Zoals ze zelf zegt: “In mijn vrije werk, de Beeldgedichten, begin ik vanuit het niets en langzamerhand ontstaat er een beeld, dat meestal reflectie is van mijn ‘zijn’ op dat moment.” Het werk is te zien in de gangen naar de poliklinieken met de nummers 63 tot en met 66 in Hoofddorp.

Jolanda Prinssen heeft haar expositie in de vitrine van de centrale hal in Hoofddorp. Een van haar specialismen is het maken van glaskunstwerken. In de vitrine staan onder meer werken die verwijzen naar de verhalen rondom de mythologische koning Midas en een zogenoemde ‘lab-serie’: glazen stolpen met daaronder glazen en keramische voorstellingen van onder meer lichaamsdelen.

Advertentie