Wibi Soerjadi, behalve concertpianist ook componist

0

Wibi Soerjadi is een absolute topartiest en staat bekend om zijn virtuositeit en artistieke uitstraling. Al ruim 30 jaar is deze eigenzinnige concertpianist te vinden op Nederlandse en buitenlandse podia en al even bekend is hij door zijn eigen composities.

Soerjadi is een kleurrijk pianist door zijn extroverte persoonlijkheid en aansprekende vertolkingen. Hij heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder in 1985, op 15-jarige leeftijd, de eerste prijs van het Prinses Christina Concours in Den Haag. In 1989 deed hij als jongste deelnemer mee aan het Internationale Frans Liszt Pianoconcours en won daar de derde prijs.

Hij concerteerde met vele toonaangevende orkesten en in gerenommeerde concertzalen in binnen- en buitenland zoals het Concertgebouw in Amsterdam, de grote zaal van Carnegie Hall, de Musik Verein in Wenen. Tegenwoordig geeft hij voornamelijk concertrecitals in Nederland.

Al zijn CD- en DVD-opnamen zijn meervoudig bekroond met goud en platina, wat een unicum is in de klassieke muziek. Behalve concertpianist is hij ook componist, zo heeft hij een CD uitgebracht met uitsluitend eigen composities. Hij componeerde “Dance of Devotion” voor Anky van Grunsven, muziek waarop zij goud won met Salinero tijdens de Olympische Spelen in 2008. Tijdens zijn periode van doofheid componeerde hij “Amor en Psyche”, een negendelig liefdesverhaal. En in 2015 werkte hij als componist mee aan een dancenummer. Inmiddels is er ook een documentaire over hem gemaakt, die tijdens het Nederlands Filmfestival in september 2015 in première ging. Het programma dat Wibi Soerjadi in De Oude Kerk gaat spelen is op dit moment nog niet bekend.

Info
Wibi Soerjadi
zaterdag 27 februari
Oude Kerk Heemstede
aanvang: 20:15 uur
entree: € 25,00

Na afloop is er een wijnproeverij, verzorgd door Paul Brantjes van Brantjes Wijn

Kaarten via www.podiaheemstede.nl of aan de kassa van Theater de Luifel, Herenweg 96, Heemstede op werkdagen tussen 9 en 12 uur of voorafgaand aan de voorstelling.