Crowdfunding versterkt de positie van patiënten

0

Famfundy.com stelt patiënten in staat hun zorgvraag te financieren

Vandaag is Famfundy live gegaan. Een nieuw zorgplatform waar patiënten, familieleden en vrienden samen benodigde zorg financieren via crowdfunding. De afhankelijkheid van zorgverzekeraars, gemeenten en zorgaanbieders wordt hiermee teruggedrongen.

FamFundyBij een zorgverzekeraar hebben patiënten in het gunstigste geval keuzevrijheid voor een arts of behandellocatie. Voor de financiering van zorgbehoefte is een patiënt afhankelijk van zorgverzekeraars en gemeenten. De zorgmarkt zit scheef in elkaar: consumenten hebben er geen echte macht, de mogelijkheden om de vraag naar zorg te financieren nemen alleen maar af terwijl de vraag naar zorg juist stijgt.

Zo kleden de zorgverzekeraars de vergoedingen steeds verder uit, worden de eigen bijdragen jaarlijks hoger en lopen zorgaanbieders tegen de beperkingen van hun budget aan. Door de decentralisatie van zorg naar de gemeenten is het voor veel mensen onduidelijk waar ze recht op hebben en bij wie ze moeten zijn om hun (vergoede) zorg te realiseren. Van marktwerking is pas sprake als patiënten ook de mogelijkheid krijgen hun zorgbehoefte zelf te financieren, is de overtuiging van Famfundy. Voor de bedenkers van Famfundy allemaal redenen om een crowdfundingsplatform te ontwikkelen waarop mensen met elkaar hun zorgvraag invullen en financieren. Famfundy gelooft daarbij in de kracht van familie en vrienden, in samen voor elkaar. Zo draagt Famfundy bij tot een sterkere positie van patiënten.

Hoe werkt het?
Mensen kunnen voor zichzelf, een familielid of een dierbare vriend een eigen projectpagina aanmaken op Famfundy. Hierop staat beschreven waarvoor en vooral voor wie de steun is bedoeld. De projectpagina is voorzien van foto’s, video’s en informatie over het te funden product, dienst, medicatie of behandeling. De link van de pagina is via een open of een gesloten kring van funding te delen met familie en vrienden. Mensen die de pagina bezoeken kunnen direct bijdragen aan het project. Dit kunnen ze doen onder hun eigen naam of anoniem. Aan het eind van de fundingsperiode keert Famfundy automatisch het geld uit aan de eigenaar van het account, ongeacht of het streefbedrag bereikt is of niet.

Of het nu gaat om de scootmobiel voor Opa van den Bergh, een speciale hartoperatie voor Teun in Amerika of om particuliere thuiszorg voor je moeder, met Famfundy organiseer je zelf je zorgvraag en bepaal jij samen met je behandelaar de kwaliteit die nodig is.

Jostiband eerste gebruiker Famfundy
De Jostiband zet het platform van Famfundy in om hun concert in de Ziggo Dome te realiseren. Voor dit unieke concert, in het kader van hun 50-jarig bestaan, is veel geld nodig. Famfundy steunt de Jostiband door het platform kosteloos te beschikking te stellen zodat zij hun droom waar kunnen maken en laten zien wat muziek betekent voor mensen met een beperking.

Ambitie
Famfundy barst van de ambitie. De komende maanden werkt Famfundy aan het ontsluiten van het zorgaanbod om zo een zorgvraag direct te kunnen koppelen aan het aanbod. Nog dit jaar slaat het platform zijn vleugels uit naar Duitsland, Engeland en de USA.

Meer informatie is te vinden op www.famfundy.com.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)