Distel, een poging tot liefhebben

0

Op dinsdag 17 mei gaat Distel in première in de Stadsschouwburg Haarlem. Michiel de Regt regisseert Kitty Courbois, Jacqueline Blom, Jan-Paul Buijs en Mattias Van De Vijver in dit muzikale familiedrama met nieuwe muziek van Roald van Oosten.

Distel is dood. Hij stapte er zelf uit en niemand weet precies waarom. Er was geen briefje, geen verondersteld motief. Precies twee jaar later komt de familie weer bij elkaar en komen de verhoudingen op scherp te staan. Distel; over de verstikkende omhelzing die familie heet.

Semper: “Duizend keer heb ik eraan gedacht. Heb ik geprobeerd me voor te stellen hoe het is. De laatste ogenblikken”.

Colt: Duizend? “Nee broer – misschien heb je er één of twee of desnoods tien keer aan gedacht, maar daarna heb je het laten rusten en ben je met je eigen leven verder gegaan. Doe niet alsof je gevoeliger bent dan ik”.

Roald van Oosten & band maken voor Distel een dansbare dodenmis – waarin hoekige ritmes zich mengen met koorzang. Loops van retro-elektronica waaieren losjes door melancholieke songs waarin filosofische ideeën opduiken over familie. Samen met bandleden Bart Hoevenaars, David Corel en Bo Koek geeft Roald zo vorm aan een spannende folk-noir soundtrack.

Michiel de Regt won in 2007 de Ton Lutz prijs. Sindsdien maakte hij bij Toneelschuurproducties spraakmakende voorstellingen waaronder o.a. Antigone, Wreed en Teder en Wachten op de Barbaren. De Regt regisseerde eerder voor Orkater Op de Bodem en de succesvoorstellingen 237 redenen voor Seks en Lutine. Vanaf heden is De Regt als vaste maker verbonden aan Orkater.

Première 17 mei 2016
Tournee voorjaar 6 t/m 27 mei 2016
Tournee najaar 17 sept t/m 19 november 2016

  • spel Kitty Courbois, Jacqueline Blom, Jan-Paul Buijs, Mattias van de Vijver
  • regie Michiel de Regt
  • tekst Rob de Graaf
  • muziek Roald van Oosten
  • muzikanten Roald van Oosten(zang, piano, loops, gitaar), David Corel (bas, zang, piano), Bo Koek (drums, samples, percussie), Bart Hoevenaars (gitaar, zang) vormgeving Thomas Rupert
  • kostuumontwerp Vita Mees

Meer informatie en tickets op www.theater-haarlem.nl.